sâmbătă, 19 aprilie 2014

O croazieră de povestit nepoţilor...

Printre ideile de vacanţă pentru luna aprilie se număra şi o croazieră cu un itinerariu demn de orice călătorie de vis, o călătorie de povestit nepoţilor... O călătorie în care veşi avea ocazia să descoperiţi oraşe fabuloase din Europa şi Africa.
Croaziera este realizată de compania italiană Costa Cruises, cu nava Costa Mediterranea.
Plină de distracţie, colorată şi luminoasă, Costa Mediterranea vă va încânta de îndată ce păşiţi în holul principal, cu lifturile sale panoramice din sticlă, nu mai puţin de 15, şi sculpturile elegante.
Deasupra se află un imens tavan din sticlă, cu privelişte spre cer. Mediterranea îmbină eleganţa italiană, cu detalii rafinate şi multe opere de artă, inspirate de nobilul stil al Italiei din secolele al XVI-lea şi al XVII-lea. Seara vă puteţi răsfăţa cu o cină delicioasă în restaurantul Argentieri, care este o construcţie cu adevărat impresionantă, prin balconul său şi cele 139 opere de artă lucrate în argint.
Iubitorii de mişcare au la dispoziţie o uriaşă şi încântătoare sală de sport, construită pe 3 etaje şi cu privelişte înspre mare, precum şi un teren polivalent pe ultima punte a navei. Acest vas are 12 punţi accesibile celor 2.144 pasageri, 5 restaurante, dar şi 3 psicine.
Traseul acestei croaziere este unul magnific:
27 aprilie: Savona, plecarea ora 16.30
28 aprilie: Marsilia, 8.00 - 16.00
29 aprilie: Palma de Mallorca, 14.00 - 21.00
30 aprilie: pe mare
1 mai: Tunis, 7.00 - 14.00
2 mai: Palermo, 8.00 - 18.00
3 mai: Napoli, 8.00 - 14.00
4 mai: Savona, debarcarea la ora 9.00
Tarife
Cabină interioară - 399 euro/persoană
Cabină exterioară cu geam - 499 euro/persoană
Cabină exterioară cu balcon - 599 euro/persoană
Traseul
Aşa cum v-am obşinuit în prezentarea celorlalte croaziere, voi încerca să prezint pe scurt cam ce se poate face în fiecare oraş şi ce variante aveţi.
Savona. Puteţi pleca spre Savona pe 26 aprilie, la ora 5.55, veţi ajunge la Roma la 7.15, iar de aici veţi decola din nou la ora 10.20, cu aterizarea la Genova la ora 11.25. Toate zborurile sunt operate de Alitalia, iar preţul pentru drumul dus-întors costă 432 euro/persoană. De aici puteţi să vă cazaţi în Genova, un oraş superb, pe care îl puteţi parcurge uşor în timpul rămas până la îmbarcarea de a doua zi, sau puteţi merge direct la Savona. De la aeroport sunt curse de autobuz la fiecare 30 de minute, care ajung în acelaşi interval la Savona, iar biletele se pot achiziţiona direct de la şofer. În Savona vă puteţi caza la hotelul NH Darsena, 4 stele, aflat la 5 minute de mers pe jos de terminalul de îmbarcare/debarcare al vaselor de croazieră. Pentru o frumoasă imagine asupra întregi zone, merită să urcaţi la Cetatea Priamar, construită în anul 1542 pe un promontoriu. Intrarea costă 4 euro. De asemenea, catedrala din Savona este foarte frumoasă. Chiar în port, merită să acordaţi puţină atenţie vechiului turn al portului, precum şi statuii care înfăţişează un om cu un felinar.
Marsilia. Portul este aproape de oraş, de portul vechi, dar şi de locul preferat de promenadă atât al localnicilor, cât şi al turiştilor. Punctul de maximă atracţie al oraşului este Basilica Notre Dame de la Garde, aflată pe cel mai înalt promontoriu care mărgineşte Marsilia, iar de aici panorama asupra oraşului şi a ţărmului merită efortul de a ajunge aici. De asemenea, puteţi face o mică croazieră pentru a vizita insula d'If, unde se află castelul cu acelaşi nume, devenit celebru prin romanul "Contele de Monte Cristo". Prin oraş vă puteţi plimba cu un minitrenuleţ, care are mai multe trasee, preţul unei călătorii fiind între 4 şi 8 euro, iar aceasta fiind o variantă inedită pentru un tur al oraşului. Excursii opţionale de la bordul vasului: turul oraşului (3 ore şi jumătate, 29,95 euro), tur panoramic şi cumpărături (4 ore, 42,95 euro), vizita la Aix en Provence (4 ore, 49,95 euro), Avignon (5 ore, 53 euro).
Palma de Mallorca. Printre obiectivele care merită văzute aici se află Catedrala Gotică şi palatul Almudaina, situate foarte aproape unul de celălalt, ambele datând din secolul al XIII-lea. De asemenea, castelul Bellver, situat pe o colină la aproximativ 100 metri deasupra nivelului mării, într-o pădure de pini, şi care oferă o panoramă spectaculoasă asupra acestui oraş. Sunt numeroase alte biserici, alate şi parcuri în acest oraş, pe care merită să-l descoperiţi la pas, străbătându-i străduţele înguste sau bulevardele largi. Excursii opţionale de la bordul vasului: turul oraşului (3 ore, 29 euro), tur pe bicicletă (o oră şi jumătate, 39 euro), alt tur pe bicicletă (3 ore şi jumăttate, 53 euro), tur de oraş cu vizitarea catedralei (4 ore, 49,95 euro), tur al peşterilor din împrejurimile oraşului Palma de Mallorca (4 ore, 49 euro), excursie cu un catamaran în larg (4 ore, 59 euro).
Tunis. Portul este destul de departe de oraş şi pentru a evita orice problemă, ideal cred că ar fi să achiziţionaţi o excursie de la bordul navei. Turul ar trebui să cuprindă Medina, Moscheea Zitouna, cea mai mare din ţară, catedrala, Porte de France sau diferite bazaruri, unde puteţi simţi cel mai fidel stilul de viaţă tunisian. Excursii opţionale de la bordul vasului: Cartagina şi comorile Muzeului Bardo (4 ore, 59 euro), turul oraşului (4 ore, 52 euro), turul oraşului şi cumpărături (4 ore, 53 euro), Cartagina şi Sidi Bou Said (4 ore şi jumătate, 55,95 euro).
Palermo. Este un oraş spectaculos, cu multe biserici, parcuri, dar şi o promenadă fabuloasă. Poate ar merita mai multă atenţie Biserica Martorana, care datează din anul 1143, Cappella Palatina, un palat construit în secolul al IX-lea, dar şi castelul Zisa sau palatul Mirto. Sun multe astfel de obiective, astfel că o plimbare prin centrul vechi al oraşului vă va aduce cu siguranţă satisfacţia să descoperiţi câteva dintre aceste construcţii fabuloase. Excursii opţionale de la bordul vasului: turul oraşului (4 ore, 59,95 euro), turul clădirilor istorice şi Monreale (4 ore, 54.95 euro), valea şi templele din Agrigento (8 ore şi jumătate, 94 euro), misteriosul Palermo (4 ore, 52,95 euro), capul San Vito şi rezervaţia Zingaro (7 ore şi jumătate, 49,95 euro).
Napoli. Şi aici portul este aproape de oraş, astfel că puteţi să-l descoperiţi pe cont propriu. Printre obiectivele care merită atenţia în mod deosebit se numără Castelul Nuovo, Domul, Teatrul San Carlo şi superba piaţă din faţa sa (Piazza del Plebisciti), dar mai ales promenada de unde puteţi vedea Vezuviul. De asemenea, puteţi încerca să ajungeţi în parcul Virgiliano, de unde se vede superb Nisida. Excursii opţionale de la bordul vasului: turul oraşului (3 ore, 29 euro), Pompei (4 ore, 49,95 euro), Herculaneum (4 ore, 49 euro), tur Gourmet, cele mai frumoase privelişti şi cea mai bună pizza (4 ore, 69 euro).
După debarcare, puteţi alege să vă întoarceţi în aceeaşi zi, refăcând drumul la Genova, de unde veţi decola la ora 19.20 şi veţi ateriza la 20.20 la Roma. De aici, veţi decola la ora 22.15, ajungâng la 1.30 la Otopeni.

Un comentariu:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere