luni, 21 aprilie 2014

O croazieră de vis în Mediterana de Vest

Continui seria croazierelor din această lună, pe care le-am amintit în materialul cu idei de vacanţă pentru aprilie, cu un traseu de vis în Mediterana de Vest.
Croaziera pe care v-o propun în rândurile de faţă este operată de compania Ibero Cruceros, cu vasul Grand Holiday.
Este cea mai nouă nava ce se alătura flotei Ibero Cruceros. Complet renovată, decorată şi adaptată pe stilul spaniol din 2010, dispune de facilităţi moderne şi tehnologii avansate. Grand Holiday este o navă modernă, cu decor modern şi o atmosferă unică în lumea croazierelor. Este un vas ideal pentru o călătorie în cuplu sau cu familia, deoarece oferă multe activităţi pentru toate gusturile, precum şi spaţii pentru toate categoriile de vârstă. Este o navă "cool", care oferă cele mai bune servicii ce caracterizează Ibero Crucero. Are 9 punţi deschise pasagerilor, 3 restaurante, tot atâtea piscine şi 726 cabine.
Traseul propus în această croazieră este magnific:
27 aprilie: Barcelona, plecarea ora 16.30
28 aprilie: Marsilia, 9.00 - 20.00
29 aprilie: Villefranche-sur-Mer, 9.00 - 20.00
30 aprilie: Savona, Italia, 7.00 - 20.00
1 mai: La Spezia, Italia, 7.00 - 19.00
2 mai: Civitavecchia, Italia, 8.00 - 19.00
3 mai: pe mare
4 mai: Barcelona, debarcarea ora 8.30
Tarife
Cabină interioară - 299 euro/persoană
Cabină exterioară - 399 euro/persoană
Suită junior cu balcon - 530 euro/persoană
Suită regală - 730 euro/persoană
Traseul. Şi acum să parcurgem pe rând traseul acestei frumoase croaziere.
Barcelona. Este recomandată plecarea cu o zi înaintea, astfel că pe 26 aprilie cea mai bună variantă de zbor spre Barcelona este cea cu Blue Air, cu plecare la ora 15.50 de la Otopeni şi aterizarea la Barcelona la ora 18.10. Preţul unui bilet dus-întors, fără taxe pentru bagaj de cală este 260 euro/persoană. La aeroportul din Barcelona, puteţi lua autobuzul care vă lasă în Piaţa Spaniei, acolo unde sunt fântânile magice, iar în apropiere se află hotelul Tryp Apolo, 4 stele, la care noi am locuit când am fost în 2011 şi am fost încântaţi, mai ales dacă aveţi noroc şi nimeriţi o cameră cu balcon. Portul este destul de aproape, iar până la îmbarcare aveţi timp pentru un tur al oraşului. Poate nu veţi avea timp să mergeţi pe Tibidabo sau pe Montjuic, dar merită să vedeţi Rambla, promenada de pe Rambla del Mar, Passeig de Gracia, cu La Pedrera şi Batlo, Sagrada Familia, dar şi parcul Ciutadela, unde se află Arcul de Triumf, Grădina Zoologică şi o fântână a lui Gaudi. Mai aveţi varianta parcului Guell, a unei vizite la stadionul "Nou Camp", dar şi să vă relaxaţi în Plaza Real şi în cartierul Barri Gotic, unde se află o frumoasă catedrală.
Marsilia. Aici portul este aproape de oraş şi aveţi ocazia să descoperiţi singuri, la pas, frumuseţea locurilor. Există un trenuleţ care oferă tururi pentru sume cuprinse între 4 şi 8 ore, în funcţie de traseu. Punctul de maximă atracţie al oraşului este Basilica Notre Dame de la Garde, aflată pe cel mai înalt promontoriu care mărgineşte Marsilia, iar de aici panorama asupra oraşului şi a ţărmului merită efortul de aurca la această biserică . De asemenea, puteţi face o mică croazieră pentru a vizita insula d'If, unde se află castelul cu acelaşi nume, devenit celebru prin romanul "Contele de Monte Cristo". Excursii opţionale de la bordul vasului: tur panoramic şi cumpărături (4 ore, 39 euro), excursie Aix en Provence (4 ore, 39 euro), Avignon (5 ore, 55 euro).
Villefranche-sur-Mer. Această staţiune de pe Riviera Franceză se afă la 10 km sud-vest de Monte Carlo. Dacă alegeţi să vă petreceţi ziua aici, puteţi să mergeţi la plajă sau puteţi vizita oraşul vechi, unde se remarcă două forturi, care în trecut apărau zona. De asemenea, merită văzute Villa Leopold, fostă reşedinţă a Regelui Leopold al II-lea al Belgiei, observatorul oceanografic, citadela, construită în anul 1557, dar şi multe biserici.  
Excursii opţionale de la bordul vasului: turul Rivierei Franceze (8 ore, 64 euro), Nisa (7 ore şi jumătate, 49 euro), Monte Carlo (5 ore, 39 euro).
Savona. Portul este chiar în oraş, aşa că dacă alegeţi să rămâneţi aici veţi putea descoperi la pas un orăşel minunat. Pentru o frumoasă imagine asupra întregii zone, merită să urcaţi la Cetatea Priamar, construită în anul 1542 pe un promontoriu. Intrarea costă 4 euro. De asemenea, catedrala din Savona este foarte frumoasă. Chiar în port, merită să acordaţi puţină atenţie vechiului turn al portului, precum şi statuii care înfăţişează un om cu un felinar. Excursii opţionale de la bordul vasului: Acvariul din Genova şi turul portului cu barca (5 ore, 39 euro), Portofino (5 ore şi jumătate, 39 euro), Genova (5 ore, 37 euro), Portofino, Santa Margherita şi Camogli (7 ore şi jumătate, 54 euro), Milano (9 ore, 64 euro), Torino (9 ore şi jumătate, 64 euro).
La Spezia. Este un important port, situat cam la jumătatea distanţei dintre Genova şi Pisa. Dacă alegeţi să rămâneţi în acest oraş, vă veţi putea plimba pe o superbă promenadă, veţi putea vedea mai multe muzee, biserici, dar şi Castelul San Giorgio, recent restaurant, edificiul iniţial datând din anul 1262.
De asemenea, din gara de aici puteţi ajunge cu trenul la Cinque Terre, cinci superbe sate de pescari (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza şi Monterosso al Mare) incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Un abonament pentru o zi, care vă permite să coborâţi în fiecare sat, spre exemplu, şi să luaţi apoi alt tren spre următorul sat, costă 10 euro/persoană. Excursii opţionale de la bordul vasului: Pisa şi degustare de vinuri de Toscana (6 ore, 49 euro), Florenţa şi Pisa (9 ore, 64 euro), turul Cinque Terre (6 ore, 54 euro), Lucca, oraşul fortăreaţă (5 ore, 34 euro).
Civitavecchia. Este unul dintre cele mai importante porturi din Italia, deservind inclusiv capitala Roma, de care o despart 80 km. Chiar în port se află Fortul Michelangelo, construit în secolul al XVI-lea, iar în oraş se mai poate vizita castelul, construit în secolul al XV-lea de Papa Sixtus al IV-lea, un secol mai târziu fiind adăugat Palatul Apostolic, de Papa Pius al IV-lea.
Excursii opţionale de la bordul vasului: Roma (9 ore, 34 euro), tur panoramic Roma şi vizitarea Capelei Sixtine (10 ore, 69 euro), Roma şi vizitarea Colosseumului (9 ore, 69 euro).
Croaziera se încheie la Barcelona, unde vă puteţi caza la acelaşi hotel şi puteţi să mai vedeţi o parte din superbul oraş catalan. Pentru întoarcere, avionul tot cu Blue Air, pe 5 mai, cu plecare la ora 19.05 şi sosirea la Otopeni la ora 23.15.

Un comentariu:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere