marți, 22 aprilie 2014

O excursie de o zi din Bruxelles: Genk

Cea din urmă variantă pe care v-o propun pentru o excursie de o zi din Bruxelles este oraşul Genk. Aflat în Flandra, la est de Bruxelles, pe Canalul Albert, între Anvers şi Liege, Genk a fost votat recent ca unul dintre cele mai prietenoase oraşe din Europa de SEA Tourist Commission.
La Genk se ajunge uşor cu trenul, o variantă foarte bună fiind trenul direct care pleacă la ora 8.08 din gara Bruxelles Zuid şi ajunge la ora 9.45 la Genk. Un bilet dus-întors costă 29,60 euro.
În Genk sunt multe lucruri de văzut, dincolo de o simplă plimbare pe străzile cochete ale oraşului. Cea mai importantă atracţie turistică este Bokrijk, un muzeu în aer liber în care sunt relocate clădiri autentice din Flandra secolelor al XVII-lea şi al XIX-lea. Un fel de Muzeu al Satului flamand... Mai ales în sezonul de vară, acest muzeu în aer liber prinde viaţă, fiind organizate tot felul de evenimente interactive, cu participarea inclusiv a unor actori. Parcul are aproximativ 550 hectare, astfel că va fi foarte greu să-l vedeţi integral, dar merită să vă faceţi o idee despre cum arătau casele flamande acum mai bine de 150 de ani sau chiar şi mai mult. Biletul de intrare costă între 5 şi 10 euro, în funcţie de ziua şi luna în care faceţi vizita.
De asemenea, în zona de agrement Kattevennen se află Europlanetarium, unde se află şi un observator astronomic. Biletul de acces costă 7,50 euro.
Amatorii operelor de artă pot descoperi lucrări interesante în Galeriile Barwaldt.
Genk se mândreşte cu faptul că adună peste 85 de naţionalităţi, astfel că mai mult de 54% dintre locuitori sunt străini. Cele mai numeroase naţionalităţi sunt turcii, grecii şi italienii. Tocmai datorită numărului mare de turci, aici a apărut şi o moschee.
Pe lângă această, în Genk sunt multe alte biserici, ale unor diverse confesiuni, unele dintre ele fiind chiar frumoase, fără a fi neapărat extrem de spectaculoase.
Pentru întoarcere, pe acelaşi traseu, cu un tren direct, Genk - Bruxelles Zuid, o variantă bună ar fi plecarea la ora 17.38 şi sosirea în capitala belgiană la 19.24.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu