luni, 14 aprilie 2014

Un eveniment automobilistic pentru care merită să ajungi la Shanghai

Spectacolul oferit de Marele Premiu din Formula 1 la automobilism, dar şi ocazia de a vizita o destinaţie de top a turismului mondial sunt motive suficiente pentru a putea determina un turist serios să ajungă în zilele următoare în îndepărtatul Shanghai. La modul concret, aşa cum prezentam şi în materialul cu idei de vacanţă pentru luna aprilie, este vorba de Marele Premiu din Formula 1 din 20 aprilie.
Shanghai este una dintre cele mai apreciate destinaţii turistice, având numeroase obiective şi atracţii pentru toate gusturile. Sunt multe lucruri de văzut şi de făcut în Shanghai, dar voi încerca să vorbesc doar despre câteva. Înainte de orice, însă, o plimbare pe promenadă, la orice oră din zi sau din noapte, este una dintre cele mai plăcute experienţe din Shanghai.
Templul din jad al lui Buddha - adăposteşte două statui Shakyamuni, extrem de valoroase. Se află în nord-vestul cartierul Anyuan Lu. Intrarea costă 40 RMB (20 lei).
Parcul Longhua - se află în sud-vestul oraşului şi găzduieşte un templu şi pagoda Longhua, care datează din anul 247!
Turnul de televiziune "Perla Orientală" - se află în parcul Pudong. Are o înălţime de 468 metri. Se vizitează şi oferă o imagine oanoramică superbă asupra întregii regiuni. Intrarea costă 50 RMB (25 lei).
Turnul Jinmao - situat tot în parcul Pudong, are la etajul 88 un restaurant panoramic, cu privelişti incredibile. Accesul se face contra sumei de 50 RMB (25 lei).
Grădina Botanică - Zoologică - intrarea costă 40 RMB (aproximativ 20 lei) şi este o adevărată minune în care poţi petrece cu uşurinţă o zi.
Artera comercială Nanjing - se află între Piaţa Poporului şi Bund, fiind zona pietonală traversată zilnic de peste un milion de persoane!
Bund - este zona cu o mulţime de instituţii, mai ales financiar-bancare, dar şi zona de unde se pleacă în croaziere pe râul Huangpu,
precum şi locul din care se deschide cea mai frumoasă panoramă asupra cartierul Pudong.
Oraşul Vechi - oferă imaginea unei diferenţe uriaşe între zgârie-norii ultramoderni şi tradiţia chineză.
Grădinile Imperiale Yu
şi bazarul Yuyuan
oferă imaginea tradiţionalismului chinez, ambele atracţii turistice fiind înconjurate de străzi înguste şi căsuţe modeste.
La automobilism
Un bilet la cursa de duminică, 20 aprilie, costă între 149 şi 300 euro. Se ajunge cu metroul sau trenul, zona fiind bine conectată la oraş. Cursa propriu-zisă are loc duminică, 20 aprilie, la ora locală 15.00.
Cum se ajunge la Shanghai?
Una dintre cele mai bune variante de zbor în această perioadă ar fi următoarea:
17 aprilie: Bucureşti  9.15 - 11.35 Paris 13.25 - 7.00 (18 aprilie) Shanghai
22 aprilie: Shanghai 23.30 - 5.35 (23 aprilie) Paris 12.25 - 16.15 Bucureşti
Companie: Air France. Preţ: 684 euro/persoană, cu toate taxele incluse.
De la aeroport, o experienţă interesantă este să luaţi un tren magnetic, biletul costând 75 RMB (aproximativ 38 lei).
În numai 8 minute, veţi coborî în gara din Shanghai.
Variante de cazare
Hotel Dorsett, 4 stele, situat în cartierul Pudong, preţ: 2.081 lei/camera dublă, cu mic dejun inclus/4 nopţi (18-22 aprilie)
Four Seasons Pudong, 5 stele, situat în cartierul Pudong, preţ: 3.986 lei.
Kingswell Tongji, 4 stele, situat în cartierul Yangpu, preţ: 1.148 lei.
Viza şi fus orar
Este nevoie de paşaport şi de viză, care se obţine de la Ambasada Chinei şi costă 75 dolari, iar detalii despre cum se obţine găsiţi aici. Diferenţa de fus orar este de 5 ore, astfel când la Bucureşti este ora 12.00, la Shanghai este ora 17.00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu