joi, 1 mai 2014

Andre Rieu revine la Budapesta la finalul lunii mai

În urmă cu doi ani, tot prin luna mai, mergeam împreună cu câţiva prieteni la concertul Andre Rieu de la Budapesta. Anul acesta, chiar în ultima zi a lunii mai, Rieu şi orchestra sa revin în capitala maghiară, după cum v-am prezentat deja în cadrul materialului cu idei de vacanţă pentru luna mai.
Concertul ar fi un bun prilej pentru a petrece câteva zile în frumoasa capitală de pe Dunăre. Sunt foarte multe lucruri de văzut, iar în funcţie de timpul pe care îl alocaţi ar fi păcat să nu ajungeţi la Citadela
(de unde panorama asupra Budapestei este cea mai spectaculoasă),
Bastionul Pescarilor
şi Biserica Matei Corvin
(în apropiere se află şi Muzeul Marţipanului, pentru cei cărora le place un astfel de... desert),
Palatul Regal,
Biserica Sf. Ştefan,
clădirea Parlamentului,
Podul cu Lanţuri,
Piaţa Eroilor,
dar şi insula Margareta.
De asemenea, o croazieră pe Dunăre este un bun prilej să admiraţi dintr-o altă perspectivă toate obiectivele de pe malurile bătrânului fluviu.
La concert
Concertul Andre Rieu are loc, la fel ca şi în urmă cu doi ani, în sala "Papp Laszlo", aflată în imediata apropiere a stadionului "Ferenc Puskas". Este programat pe 31 mai, de la ora 20.00 (ora locală), iar preţurile biletelor variază între 8.900 forinţi (129 lei) şi 31.500 forinţi (456 lei). La sală se poate ajunge atât cu metroul, cât şi cu autobuzul sau tramvaiul, zona fiind bine conectată de reţeaua de transport public a capitalei maghiare.
Cum se ajunge la Budapesta?
Cea mai bună variantă este cu autoturismul, personal, alături de prieteni, sau chiar cu autocarul, existând numeroase agenţii de turism care organizează minisejururi prilejuite de acest concert. Avionul nu este o soluţie de luat în seamă din cauza preţului exagerat de mare (422 euro/persoană pentru perioada 30 mai - 1 iunie sau 176 euro/persoană pentru 28 mai - 3 iunie).
Variante de cazare
La o simulare pe un motor specializat de căutare, pentru varianta minimalistă (30 mai - 1 iunie) printre variantele cele mai convenabile aş enumera:
Hotel Omnibusz, 3 stele, aici am stat noi când am fost acum doi ani, situat lângă Parcul Poporului, foarte aproape de autogară şi de stadionul formaţiei Ferencvaros, preţ: 60 euro/camera dublă/două nopţi.
Green Hotel, 4 stele, situat pe o străduţă de lângă sala de concert, preţ: 122 euro.
Hotel Marriott, 5 stele, situat chiar pe malul Dunării, preţ: 310 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu