sâmbătă, 3 mai 2014

Insula Reunion. Cu buletinul în Oceanul Indian!

În materialul cu idei de vacanţă pentru luna mai vă propuneam printre destinaţiile "calde" insulele Reunion. Este o insulă vulcanică din vestul Oceanului Indian, parte a teritoriului Franţei, astfel că putem ajunge aici doar cu... buletinul.
O vacanţă în Reunion înseamnă dincolo de orice soare, mult soare, plaje spectaculoase,
o natură sălbatică, peisaje unice, de o frumuseţe rară, şi relaxare. Capitala regiunii şi locul în care veţi ajunge prima dată este Saint-Denis. Este un orăşel colonial clasic, în care vă vei simţi ca într-un film specific aventurilor din perioada colonială...
Piton de la Fournaise este vulcanul activ, devenit "vedeta" insulei, atrăgând numeroşi turişti şi aventurieri dornici să vadă cu ochii lor şi cât mai de aproape spectacolul naturii oferit de erupţii sau de lava care se scurge spre ocean...
Până a ajunge pe marginea vulcanului veţi trece printr-o zonă efectiv selenară, ceea ce sporeşte interesul şi atractivitatea unei asemenea excursii.
În centrul insulei, pe locul vechiului vulcan care a dus la formarea insulei, şi care acum este inactiv, s-au format trei căldări impresionante - Salazie, Cilaos, Mafate. Locurile sunt spectaculoase, drumul până la ele o adevărată provocare, dar merită şi se organizează excursii în aceste locuri, extrem de căutate de turişti. Circul Salazie se spune că este cel mai frumos,
aici aflându-se şi cascada Le Voile de la Mariee (Vălul Miresei), dar şi altele.
Se pot face tururi şi cu elicopterul, sigur ceva mai scumple, dar imaginile nu le veţi uita niciodată!
Pentru iubitorii plajei şi ai apei este recomandată coasta Sous le Vent, unde sunt locuri foarte bine de înot şi scufundări.
Nu în ultimul rând, este aproape obligatoriu să vă faceţi timp pentru un răsărit sau un apus la malul Oceanului Indian. Culorile sunt unice, spectacolul este o adevărată feerie, o încântare...
Cum se ajunge?
Există curse zilnice între Paris şi Saint Denis, operate de Air France, astfel că o foarte bună variantă ar putea fi:
26 mai: Bucureşti 15.10 - 17.20 (Charles de Gaulle) Paris 21.00 (Orly) - 9.55 (27 mai) Saint Denis
2 iunie: Saint Denis 21.25 - 6.25 (3 iunie) (Orly) Paris 10.25 (Charles de Gaulle) - 14.15 Bucureşti
Companie: Air France. Preţ: 1.292 euro/persoană. Atenţie că la Paris trebuie să realizaţi transferul de la Aeroportul Charles de Gaulle la Aeroportul Orly, dar acest lucru este realizat de compania aeriană. De la aeroportul din Saint Denis, care poartă numele Roland Garros, se ajunge uşor la aproape orice hotel, cele mai multe oferind serviciul de transfer gratuit.
Variante de cazare
Hotel Bellepierre, 4 stele, situat în Saint Denis, preţ: 840 euro/camera dublă, mic dejun inclus/6 nopţi (27 mai - 2 iunie)
Hotel Le Juliette Dodu, 3 stele, situat în Saint Denis, preţ: 735 euro.
Hotel Mercure Creolia, 4 stele, situat în Saint Denis, preţ: 660 euro.
Viza, fus orar
Nu este nevoie de viză, fiind teritoriu francez putându-se merge cu... buletinul! De altfel, şi moneda folosită este euro. În privinţa diferenţei de fus orar între România şi Reunion este o diferenţă de numai două ore, astfel - spre exemplu - când la Bucureşti este ora 12.00 la Saint Denis este ora 14.00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu