sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Chamonix

Am decis să prezint printre oraşele pe care vi le propun ca idei de vacanţă şi unele ceva mai mici, staţiuni, dar în care merită să ajungi. Aşa că printre ideile de vacanţă pentru luna ianuarie s-a numărat şi Chamonix, staţiunea franţuzească folosită ca bază de plecare în Mont Blanc.
Chamonix  este în această perioadă un rai al iubitorilor sporturilor de iarnă, în special ai schiului. Totuşi, şi pentru cei care nu practică un astfel de sport, frumuseţea peisajului merită un sejur la Chamonix. În plus, ai posibilitatea să vezi şi câteva lucruri interesante: Marea de Gheaţă, cel mai mare gheţar de pe continentul european; telecabina Aiguille du Midi, care te transportă de la 1.035m la... 3.810m, apoi cu un ascensor pe o platformă de sticlă cu o vedere panoramică incredibilă;
telecabina Brevent,
care oferă unele dintre cele mai spectaculoase imagini asupra Mont Blanc-ului. Alte opţiuni interesante sunt şi telecabina Bellevue, tramvaiul Mont Blanc sau telecabina Le Tour, fiecare având propriul ei traseu, unul mai frumos şi mai spectaculos decât celălalt.
În Chamonix există şi un Muzeu al Cristalelor, unde sunt expuse atât cristale din regiune, din Alpi, dar şi colecţii din întreaga lume.
Cum se ajunge la Chamonix?
Există mai multe alternative pentru a ajunge la Chamonix. Se poate lua trenul de la Lyon sau chiar de la Paris, dar este necesară schimbarea acestuia la St. Gervais-les-Bains (Le Fayet), pentru că pe valea unde se află staţiunea de la poalele Mont Blanc-ului circulă doar un tren cu ecartament îngust.
Cea mai convenabilă variantă este de la Aeroportul Geneva, de unde există mai multe linii de microbuze care fac legătura cu staţiunea Chamonix: cham-van.com - de la 28 euro; chamexpress.com - 24,50 euro; alpybus - 26,50 euro.
Pentru a ajunge la Geneva, cea mai bună variantă este avionul:
25 ianuarie: Bucureşti 8.10 - 9.55 Geneva
30 ianuarie: Geneva 10.45 - 14.20 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 241 euro.
Variante de cazare
Les Aiglons Resort & Spa, 4 stele, preţ 760 euro/camera/5 nopţi
Hotel Oustalet, 3 stele, preţ 975 euro
La Savoyarde, 3 stele, preţ 595 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu