sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Croazieră în Atlantic: Tenerife - Madeira - Casablanca - Tenerife

Croazierele prind tot mai mult teren, iar în materialul cu idei de vacanţă pentru luna februarie am decis să includ o croazieră pe un traseu deosebit, în Atlantic, între Tenerife - Madeira - Casablanca - Tenerife. Varianta pe care o propun are plecarea pe 27 februarie din Santa Cruz de Tenerife, durează 14 nopţi şi este operată de compania MSC Cruises cu nava MSC Armonia.
Nava MSC Armonia are o capacitate de 1.554 pasageri, 13 punţi, 4 restaurante, două piscine, iar linia sa maiestuoasă, dar intimă şi misterioasă, reflectă stilul companiei MSC. Sunt multe facilităţi la bord, astfel că şi în zilele în care se navighează pe mare poţi folosi peretele de căţărare, terenurile de tenis, discotecile, teatrul, cafenelele, centrul spa sau poţi vedea magazinele, cazinoul ori restaurantul Marco Polo, cu specific mediteranean.
Traseul acestei croaziere arată astfel:
27 februarie: Santa Cruz Tenerife, plecarea ora 21.00
28 februarie: Las Palmas, Insulele Canare, 7.00 - 20.00
1 martie: Puerto del Rosario, Insulele Canare, 8.00 - 18.00
2 martie: pe mare
3 martie: Funchal, Madeira, sosirea ora 9.00
4 martie: Funchal, Madeira, plecarea ora 14.00
5 martie: Santa Cruz De La Palma, Insulele Canare, 8.00 - 18.00
6 martie: Santa Cruz Tenerife, 8.00 - 21.00
7 martie: Las Palmas, Insulele Canare, 7.00 - 20.00
8 martie: pe mare
9 martie: Casablanca, sosirea ora 9.00
10 martie: Casablanca, plecarea ora 14.00
11 martie: Agadir, Maroc, 9.00 - 18.00
12 martie: Arrecife, Insulele Canare, 9.00 - 19.00
13 martie: Santa Cruz Tenerife, debarcarea ora 8.00
Tarife
Cabină interioară - 769 euro/persoană
Cabină exterioară cu geam - 929 euro/persoană
Suită cu balcon - 1.009 euro/persoană
Traseul
Santa Cruz Tenerife. Varianta pe care o propun pentru transportul până la Tenerife arată astfel (pentru dus):
24 februarie: Bucureşti 8.15 - 11.15 (Tarom) Madrid 15.00 - 16.55 (Air Europa) Tenerife
Costul zborului dus-întors este de 355 euro. De la aeroportul din Santa Cruz de Tenerife există autobuze care fac legătura cu centrul oraşului, precum şi cu zonele turistice, unde se află numeroase hoteluri. Te poţi caza la hotelul NH Tenerife, 3 stele, situat aproape de port, dar şi de zona centrală, preţul pentru 3 nopţi (24-27 februarie) fiind de 242 euro/camera. În Santa Cruz de Tenerife, dincolo de plaje şi de frumuseţea oraşului în sine, mai ales în zona sa veche, inclusă în patrimonoiul UNESCO, merită făcute - în funcţie de timpul avut la dispoziţie - câteva excursii: Loro Parque Zoo, vulcanul Tiede sau chiar şi numai o plimbare pe faleză.
Las Palmas. Oraşul este aproape de port, astfel că o excursie pe străzile sale, prilej de a vedea catedrala, dar şi casa lui Columb, este o excelentă modalitate de a petrece cele câteva ore de aici. Şi mai merită măcar pentru o plimbare - plaja.
Puerto del Rosario. Se află la mai puţin de 100 km de coasta vestică a Africii. Este un oraş cochet, liniştit, până dau iama turiştii veniţi la distracţie! O plimbare prin acest oraş, dar şi pe promenada sau chiar pe plajele sale, poate fi un excelent mod de a-ţi petrece timpul alocat acestui oraş.
Funchal. Este capitala insulei Madeira. Merită atenţia catedrala, grădina botanică, numeroasele parcuri, iar pentru că popasul aici este destul de lung, mai bine de 24 de ore, merită o excursie la Jardins do Palheiro, un parc superb aflat la aproximativ 5 km în afara oraşului. De asemenea, este aproape obligatoriu să urci cu telecabina pe un vârf din apropiere pentru cea mai frumoasă vedere panoramică a oraşului.
Santa Cruz De La Palma. Un alt oraş superb de pe o altă insulă a arhipelagului Canare. Sunt câteva biserici frumoase, iar o plimbare pe malul Atlanticului este aproape obligatorie.
Casablanca. Dacă alegi varianta de a descoperi acest oraş pe cont propriu, portul este chiar în oraş şi îţi va fi uşor să ajungi la Moscheea Hasan al II-lea, cel mai reprezentativ edificiu din oraşul marocan. Apoi, poţi să te plimbi pe faimosul bulevard Mohammed al V-lea, prin bazar, unde sigur vei găsi ceva de cumpărat, dar şi prin Vechea Medina, locul în care se spune că poţi găsi peisaje familiare din filmul "Casablanca".
Agadir. Oraşul se poate explora pe cont propriu, mai ales că principalele puncte de atracţie sunt promenada, cu frumuseţea pură a ţărmului Atlanticului, şi bazarul,unde dacă ai nervi tari de bn negociator, te poţi alege cu chilipiruri interesante.
Arrecife. Se află pe insula Lanzarote şi oferă mai puţine atracţii decât precedentele opriri. Totuşi, în afara oraşului, merită văzut Castelul San Gabriel.
Santa Cruz Tenerife. După debarcare te poţi caza la acelaşi hotel şi explora ceea ce nu ai apucat să vezi sau doar pur şi simplu să te relaxezi la plajă. Varianta de zbor spre ţară arată astfel:
15 martie: Tenerife 19.30 - 23.45 (Air Europa) Barcelona 11.30 (16 martie) - 15.40 (Tarom) Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu