marți, 27 ianuarie 2015

Garmisch Partenkirchen

Garmisch Partenkirchen... Se citeşte greu... Are o "melodicitate" specific saxonă, cu mult prea multe consoane pentru gustul latinilor. Dar pe cât de întortocheat sună, pe atât de frumos, fiind una dintre cele mai renumite staţiuni din sudul Germaniei. Aici sporturilor de iarnă sunt la mare preţ şi chiar dacă nu eşti un împătimit al acestora (ca şi mine!), totuşi, peisajele sunt absolut superbe şi te vor face să nu regreţi opţiunea de a petrece câteva zile de vacanţă aici. De altfel, acesta este şi motivul principal pentru care am inclus această destinaţie pe lista cu idei de vacanţă pentru luna februarie.
Aflat la câţiva kilometri de graniţa cu Austria, Garmisch Partenkirchen a fost creat în anii '30, de Hitler, din ambiţia acestuia de a găzdui Jocurile Olimpice din 1936, prin comasarea a doua localităţi mai mici - Garmisch şi Partenkirchen.
Poate cel mai plăcut lucru în această staţiune bavareză este să te plimbi pe străduţele cochete, să admiri casele, multe dintre pictate exterior, iar din orice punct să admiri frumuseţea munţilor din jur.
De asemenea, puncte de belvedere spectaculoase vei avea şi dacă urci cu funicularul cu cremalieră până pe muntele Zugspitze, de unde poţi coborî cu telecabina.
În Garmisch se află Marshall Center, dar şi centrul pietonal Marienplatz, în vreme ce în Partenkirchen se află trambulina pentru sărituri cu schiurile.
Şi în jurul staţiunii există numeroase locuri de văzut, care ar merita măcar o zi din sejurul tău. Astfel, poţi face o plimbare romantică cu trenul până la Kempten,
prin Reutte, din Austria, peisajul oferindu-ţi privelişti superbe, cu văi alpine spectaculoase, dar şi orăşele drăguţe, inclusiv celebrul castel Neuschwanstein aflându-se pe acest traseu. 
Cum se ajunge la Garmisch Partenkirchen?
Se ajunge mai simplu decât se... pronunţă. Cu avionul până la Munchen, iar de aici cu trenul. O variantă bună pentru călătoria cu avionul ar fi următoarea:
19 februarie: Bucureşti 8.25 - 9.35 Munchen
26 februarie: Munchen 19.50 - 22.50 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 147 euro.
De la aeroport se ajunge cel mai uşor în oraş cu trenul S-Bahn, liniile S1 sau S8. O călătorie durează 40 minute şi costă 9,20 euro. 
Din Munchen, de la gara aflată aproape de centru, sunt trenuri din oră în oră, iar călătoria durează între 60 şi 90 minute, în funcţie de clasa trenului, dar peisajul care te însoţeşte în călătorie este absolut spectaculos.
Variante de cazare
Hotel Garni Brunnthaler, 3 stele, preţ 875 euro/camera/7 nopţi
Best Western Obermuhle, 4 stele, preţ 980 euro
Atlas Grand Hotel, 4 stele, preţ 858 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu