sâmbătă, 31 ianuarie 2015

La Carnavalul de la Nisa

Februarie este luna multor carnavaluri, astfel că din materialul cu idei de vacanţă pentru luna februarie nu putea lipsi şi Carnavalul de la Nisa, care are loc în perioada 13 februarie - 1 martie.
Prezenţa la carnaval poate fi un excelent prilej şi pentru a explora frumosul oraş de pe Riviera Franceză. Sunt multe lucruri de văzut şi de făcut la Nisa. Muzee, faimoasa promenadă, parcuri - despre toate am scris aici.
La carnaval
Parade, artificii, spectacole de teatru, muzică live, multe alte spectacole - sunt doar câteva dintre momentele care atrag la acest carnaval peste un milion de turişti în fiecare an.
Cea mai mare parte a evenimentelor au loc pe faimoasa Promenade des Anglais, care se întinde de-a lungul ţărmului.
În prima zi a evenimentului, Regele ales al Carnavalului soseşte în Place Masséna cu mare pompă, însoţit de petrecăreţi care urlă asurzitor. Spectatorii nu se pot abţine de la a fi atraşi în colectivul cu o voioşie contagioasă! Conform tradiţiilor Carnavalului, în timpul domniei efemere a regelui, nebunia nu va cunoaşte limite, originalitatea şi exuberanţa sunt bine venite şi sărbătorite! În prima duminică a Carnavalului, la parade iau parte cel puţin 20 de care alegorice şi până la 500 măscărici. În ultima zi a Carnavalului (Mardi Gras) se desfăşoară o paradă de lumini colorate pe străzile oraşului şi focurile de artificii.
Detalii suplimentare privind tot ce înseamnă acest carnaval în 2015 - nicecarnaval.com.
Cum se ajunge la Nisa?
Deşi autoturismul poate fi o variantă, pentru cei care preferă totuşi avionul, o variantă foarte bună poate fi următoarea:
26 februarie: Bucureşti 17.15 - 19.00 Nisa
5 martie: Nisa 19.30 - 22.55 Bucureşti
Companie: Blue Air. Preţ: 107 euro/persoană, fără taxa pentru bagaj de cală.
De la aeroport, în funcţie şi de locul în care se află hotelul la care v-aţi rezervat camere, cele mai bune variante sunt autobuzele linia 98 mergând la autogară, iar linia 99 la gara centrală din Nisa. Fiecare dintre aceste autobuze circulă la un interval de 30 minute, iar costul unui bilet este de 6 euro.
Variante de cazare
Hotel Le Royal Promenade des Anglais, 3 stele, chiar pe Promenade des Anglais, preţ 1.316 euro/camera/7 nopţi.
Hotel Le Petit Palais, 3 stele, preţ 897 euro
Hiotel West End Promenade des Anglais, 4 stele, preţ 765 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu