duminică, 11 ianuarie 2015

La Istanbul, la un concert al celebrului Placido Domingo

De-a lungul şi de-a latul meridianelor Globului au loc aproape în fiecare zi tot felul de concerte. În materialul cu idei de vacanţă pentru luna ianuarie, printre propunerile mele se afla şi un concert Placido Domingo, la Istanbul, care are loc pe 19 ianuarie.
Este un bun prilej pentru o scurtă vacanţă în Istanbul, mai ales că metropola care se întinde pe două continente are mereu ceva de oferit, ori de câte ori ai mai fi vizitat-o.
Un tur prin Istanbul trebuie să conţină aproape obligatoriu Moscheea Albastră, Hagia Sofia (aflate faţă în faţă), Palatul Topkapi, Bazarul, Palatul Dolmabahce, Turnul Galata, podul Galata, piaţa Taksim, la care eu aş mai adăuga o plimbare prin Sirkeci şi o croazieră prin Bosfor. Sigur, sunt multe alte lucruri de făcut şi de văzut în Istanbul, iar în funcţie de timpul disponibil, poţi aloca spaţii mai ample atracţiilor amintite sau poţi descoperi altele noi.
La concert
Concertul lui Placido Domingo la Istanbul are loc pe 19 ianuarie, de la ora 21.00, la Ulker Sports Arena. Biletele se pot achiziţiona de pe un site specializat - biletix.com - la preţuri cuprinse între 210 lire turceşti (347 lei sau 77 euro) şi 800 lire turceşti (1.321 lei sau 295 euro).
Arena se află în cartierul Atasehir, în partea asiatică a Istanbulului, dar se ajunge uşor cu mijloace de transport în comun.
Cum se ajunge la Istanbul?
Chiar dacă poate fi o călătorie frumoasă şi drumul cu maşina sau autocarul, tot avionul cred că reprezintă cea mai bună soluţie, iar o variantă bună care să includă şi ziua concertului ar fi următoarea:
17 ianuarie: Bucureşti 6.10 - 7.30 Istanbul
20 ianuarie: Istanbul 23.00 - 00.15 Bucureşti
Companie: Turkish Airlines. Preţ: 120 euro/persoană.
De la aeroportul Ataturk, aflat la 23 km vest de centrul oraşului, cel mai sigur şi convenabil mijloc de transport pentru a ajunge în Istanbul este metroul. Biletul costă 2 lire turceşti (aproximativ 0,7 euro), iar reţeaua de metrou este destul de extinsă.
Variante de cazare
Kalyon Hotel, 4 stele, pe malul mării, lângă Sultanahmet, preţ 251 euro/camera/3 nopţi
Manesol Old City Bosphorus, 5 stele, pe malul mării, în Sirkeci, preţ 898 euro
Hurry Inn Merter, 5 stele, situată în cartierul Merter, preţ 222 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu