sâmbătă, 17 ianuarie 2015

O excursie de o zi din Barcelona - Figueres

Figueres este oraşul lui Dali, iar muzeul de aici, din oraşul natal al lui Salvador Dali este al doilea cel mai vizitat muzeu din Spania, după Prado, din Madrid. Fie şi numai pentru atât şi tot se merită să dai o fugă până aici în cadrul unui sejur la Barcelona.
Dar în Figueres nu este doar muzeul Dali. În centrul vechi al oraşului sunt câteva lucruri interesante şi chiar spectaculoase de văzut. De la biserica Sant Pere
şi până la o serie de alte clădiri mai mult sau mai puţin celebre, dar perfect încadrate în arhitectura acestui oraş. Apoi, înainte de a ajunge la Muzeul Dali, pe Rambla se află faţa lui Dali. Faţa lui pare întinsă şi distorsionată pe teren plat, dar atunci când o priveşti în oglinda convexă de lângă ea, chipul pare corect.
De asemenea, muzeul Dali - găzduit în clădirea vechiul teatru (12 euro biletul) - nu este singurul muzeu care merită vizitat. Aici se mai află un Muzeu al Jucăriilor, cu peste 4.500 exponate (6 euro biletul), dar şi Muzeul Regiunii Emporda sau Muzeul Tehnicii din Emporda.
Mult mai spectaculos este Castelul Sant Ferran.
Se află la o plimbare de 10 minute de Muzeul Dali şi oferă o panoramă frumoasă asupra regiunii. Este considerat cel mai mare castel din Europa şi a fost la un moment dat închisoare, dar a fost şi cucerit de trupele lui Napoleon. Interiorul său se poate vizita pentru 3 euro, iar tot aici se află şi o cafenea.
Este relativ simplu de ajung la Figueres. Din Barcelona, de la una dintre staţiile Sants, Passeig de Gracia sau El Clot - Arago se ia trenul. Un bilet dus-întors costă aproximativ 28 euro, iar o călătorie durează cam o oră şi 50 minute. Trenurile sunt destul de dese, dar totuşi este bine să te interesezi exact asupra orarului la faţa locului. Gara din Figueres se află la 10 minute de mers pe jos de muzeul Dali şi zona centrală şi sunt indicatoare peste tot care te îndrumă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu