duminică, 11 ianuarie 2015

Riad, o alternativă la turismul din Dubai

Zona arabă excelează în turism prin Dubai, urmat îndeaproape de Doha şi Abu Dhabi. Mai sunt o serie întreagă de destinaţii interesante: Muscat, în Oman, dar şi Riad, capitala Arabiei Saudite, acest din urmă oraş fiind una dintre propunerile mele pentru vacanţă în luna ianuarie.
Riad este un oraş interesant, o metropolă din ce în ce mai modernă, dar care are şi ceva tradiţie faţă de Dubai... Una dintre atracţiile oraşului este Castelul Masmak, o fortăreaţă în stil clasic arab construită în 1865.
Partea modernă a oraşului este dominată de câteva turnuri, care fără a intra în topuri la "cel mai", "cea mai", totuşi, arată frumos, se încadrează în peisaj şi reprezintă repere importante din punct de vedere turistic. Burj Al Faisaliyah este unul dintre cele mai interesante turnuri, nu numai prin forma sa mai deosebită.
De asemenea, mai există o serie de muzee, dar simpla plimbare prin zona modernă a oraşului poate reprezenta una dintre cele mai plăcute activităţi... turistice.
Fără a reuşi să rivalizeze cu Dubaiul, în Riad se găsesc destul de multe mall-uri,
dar şi piaţă clasică, foarte apreciată pentru autenticitatea ei.
Cum se ajunge la Riad?
Cu avionul, iar una dintre variantele avantajoase la finalul acestei luni ar fi următoarea:
22 ianuarie: Bucureşti 7.50 - 9.35 Londra 13.20 - 22.45 Riad
28 mai ianuarie: Riad 01.05 - 05.15 Londra 9.45 - 15.00 Bucureşti
Companie: British Airways. Preţ: 604 euro/persoană.
De la aeroport, cea mai bună variantă este taxiul sau dacă hotelul la care te cazezi oferă opţiune de transfer spre aeroport, atunci este de luat în calcul.
Variante de cazare
Ibis Olaya Street, 3 stele, preţ 411 euro/camera/5 nopţi
Golden Tulip Andalusia, 4 stele, preţ 448 euro
Holiday Inn Meydan, 5 stele, preţ 582 euro
Viza, moneda, fus orar
Este necesară viza, care se obţine după o procedură destul de complicată de la Ambasada Arabiei Saudite la Bucureşti. Detalii - pe site-ul MAE.
Moneda oficială în Arabia Saudită este rialul saudit, al cărui curs este de 101,1 lei pentru 100 riali.
Diferenţa de fus orar între Bucureşti şi Riad este de numai o oră, astfel când la Bucureşti este ora 19.00, la Riad este ora 20.00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu