miercuri, 21 ianuarie 2015

Un meci de fotbal la Liege

Liege este un frumos oraş belgian, un oraş în care merită să ajungi (măcar) o dată în viaţă... Pe 25 ianuarie, aici are loc una dintre cele mai interesante partide de fotbal din campionatul Belgiei, Standard Liege - Anderlecht Bruxelles, un excelent prilej pentru a vizita acest frumos oraş... De altfel, acesta a fost motivul pentru care am inclus acest meci pe lista ideilor de vacanţă pentru luna ianuarie.
De la superba gară, operă a faimosului Calatrava,
Liege te va întâmpina cu un aer boem, plăcut, care îmbie la plimbare, la reverie... Catedrala St. Paul, Place St. Lambert, Palatul Prinţilor Episcopi sunt numai câteva dintre cele mai apreciate obiective turistice. Montagne due Bueren (cu ale sale 400 trepte) reprezintă un loc aparte în Liege, unic în peisajul belgian.
Iar dintre lucrurile aproape obligatorii de făcut în Liege se mai numără o plimbare pe malurile râului Meuse şi... savurarea unei gofre. Iar magazinele cu ciocolată (delicioasă!) nu sunt nici rare, nici de evitat!
La stadion
Meciul Standard Liege - Anderlecht Bruxelles are loc pe 25 ianuarie, de la ora 14.30, pe stadionul "Maurice Dufrasne". Stadionul se află în partea de sud-vest a oraşului, pe malul râului Meuse. De la Gara Liege se poate lua autobuzul 2, 3 sau 27 până la stadion sau se poate face o plimbare uşoară din zona centrală a oraşului.
Biletele se pot achiziţiona de pe site-ul oficial al clubului gazdă - standard.be - la preţuri cuprinse între 31 şi 43 euro.
Cum se ajunge la Liege?
Cea mai convenabilă variantă este cea a avionului până la Bruxelles, iar de aici cu trenul până la Liege. Trenurile sunt dese, iar o călătorie durează între 75 şi 90 minute, iar un bilet dus-întors costă 29,60 euro. Pentru a ajunge cu avionul a Bruxelles, o variantă convenabilă ar fi următoarea:
23 ianuarie: Bucureşti 15.55 - 17.50 Bruxelles
26 ianuarie: Bruxelles 11.05 - 14.50 Bucureşti
Companie: Blue Air. Preţ: 142 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De Aeroportul Bruxelles, pentru a ajunge în centrul oraşului şi la gară, cea mai bună soluţie este autobuzul expres.
Variante de cazare
Best Western Univers, 3 stele, preţ 205 euro/camera/3 nopţi
Pentahotel, 4 stele, preţ 297 euro
Crowne Plaza, 5 stele, preţ 529 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu