duminică, 18 ianuarie 2015

Vacanţă în Noua Caledonie

Cine nu şi-ar dori o vacanţă în Noua Caledonie?! Un tărâm îndepărtat, cu adevărat exotic, dar deosebit de frumos, astfel că am inclus această destinaţie la lista ideilor de vacanţă pentru luna ianuarie.
Noua Caledonie este un arhipelag, situat în sud-vestul Oceanului Pacific, la 1.200 km est de Australia şi la 1.500 km nord-est de Noua Zeelandă. Capitala este la Noumea, dar de-a lungul ţărmului sunt numeroase localităţi-staţiuni, cu multe resorturi şi cu plaje generoase.
De altfel, Noua Caledonie este considerată o a doua "Rivieră Franceză", fosta colonie a Franţei atrăgând numeroşi turişti, dornici să guste din farmecul vieţii la tropice. Plimbări în natură, pescuit, scuba diving, înot, alte sporturi nautice sau doar statul la plajă sunt principalele posibilităţi de recreere de aici. Cei care vor să cunoască istoria arhipelagului, încă dinaintea anului 1774, atunci când James Cook le-a adus în atenţia marilor puteri coloniale ale vremii, pot vizita Muzeul Naţional sau Muzeul Maritim.
De asemenea, Aquariumul de aici este printre cele mai mari din lume.
Capitala Noumea este situată în cea mai mare lagună din lume, în sud-vestul insulei principale a arhipelagului Grande Terre.
În Noumea cel mai căutat şi apreciat loc este La Place des Cocotiers, cu grădini şi parcuri superbe,
dar merită văzute şi Cartierul Latin, Chinatown sau cartierele Vallee de Colons şi Vallee du Tir, unde predomină arhitectura colonială.
Pe costa de vest a aceleiaşi insule se află renumitele plaje de la Bourail, aflate într-un cadru natural spectaculos.
Cum se ajunge la Noumea?
Este nevoie cam de o zi şi jumătate pentru a ajunge, practic, pe cealaltă parte a Globului. O variantă bună pentru finalul acestei luni ar fi următoarea:
24 ianuarie: Bucureşti 9.15 - 11.35 (Tarom) Paris 13.35 - 9.15 (Air France) (25 ianuarie) Osaka 11.30 - 22.15 (Aircalin) Noumea
30 ianuarie: Noumea 1.15 - 8.20 (Aircalin) Osaka 11.20 - 15.15 Amsterdam 20.45 - 0.30 (KLM) (31 ianuarie) Bucureşti
Preţ: 2.480 euro.
De la aeroportul din Noumea există numeroase companii care realizează transferul spre zonele centrale sau chiar spre unele hoteluri.
Variante de cazare
Hilton Noumea La Promenade Residences, 4 stele, preţ 605 euro
Le Lagon, 3 stele, preţ 456 euro
Le Meridien, 5 stele, preţ 534 euro
Viza, monedă, fus orar
Nu este nevoie de viză, dar este nevoie de paşaport, iar o preocupare trebuie să fie asigurarea vizelor de tranzit, în funcţie de variante de zbor pe care o alegi.
Moneda este francul pacific, iar paritatea sa este de 1.000 franci pacific la 8,38 euro.
Fus orar. Diferenţa de fus orar între Bucureşti şi Noumea este de 9 ore, astfel când la Bucureşti este ora 12.00, la Noumea este ora 21.00 a aceleiaşi zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu