duminică, 1 februarie 2015

Concert Andre Rieu la Koln

În materialul cu idei de vacanţă pentru luna februarie, printre festivaluri, carnavaluri şi alte evenimente artistice, propuneam şi un concert susţinut de Andre Rieu, care are loc la Koln, în Germania, pe 28 februarie.
Simbolul oraşului Koln este superba catedrală, bine pusă în valoarea de aşezarea sa aproape de apele Rinului. Este inclusă pe lista patrimoniului mondial UNESCO, iar accesul la turn costă 3 euro. Mai sunt şi alte biserici frumoase în oraş, de diverse confesiuni, dar şi un castel care a aparţinut familiei Hohenzolern. În Koln merită să-ţi faci timp şi pentru a vedea măcar câteva dintre parcuri, Grungurtel fiind considerat cel mai frumos.
Desigur, sunt şi numeroase muzee, dar o vacanţă la Koln nu ar fi completă fără o croazieră pe Rin.
La concert
Concertul Andre Rieu de la Koln are loc pe 28 februarie de la ora locală 19.00, la Arena Lanxess. Costul unui bilet variază de la 41,50 la 88,50 euro.
La Arena Lanxess se ajunge uşor atât cu metroul, cât şi cu autobuzul sau tramvaiul, arena fiind aproape de malul Rinului şi de zona centrală a oraşului.
Cum se ajunge la Koln?
Avionul rămâne varianta de bază, o soluţie bună pentru finalul acestei luni fiind următoarea:
25 februarie: Bucureşti 7.15 - 9.00 Koln
2 martie: Koln 9.45 - 13.30 Bucureşti
Companie: Blue Air. Preţ: 102 euro, fără bagaj de cală.
De la aeroportul din Koln se ajunge foarte uşor în centrul oraşului, cu S-Bahn. O călătorie durează 15 minute şi costă 2,70 euro.
Variante de cazare
Eden Hotel Fruh am Dom, 3 stele, preţ 630 euro/camera/5 nopţi
Hotel Stadtpalais, 4 stele, chiar lângă sală, preţ 717 euro
Hotel Lowenbrau, 3 stele, pe malul Rinului, preţ 590 euro
Wyndham Koln, 4 stele, aproape de gară, preţ 422 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu