duminică, 1 februarie 2015

Croazieră în zona Golfului Persic

Pentru croaziere apar mereu tot felul de trasee, care mai de care mai insolite, mai spectaculoase şi întrecându-se să ofere amintiri memorabile celor care devin pasageri. În această categorie aş încadra şi croaziera pe traseul Dubai - Muscat - Abu Dhabi - Dubai, pe care am propus-o în materialul cu idei de vacanţă pentru luna februarie. Croaziera are plecarea pe 27 februarie şi este operată de compania Costa, cu nava Costa Serena.
Costa Serena are o capacitate de 3.780 pasageri, oferind 14 punţi, 5 restaurante, 13 baruri, 4 piscine, dintre care două cu acoperiş retractabil din  sticlă. Punţile sunt spaţioase, cu o panoramă superbă, iar una dintre caracteristicele navei este centrul SPA, care se întinde pe două etaje.
Traseul croazierei arată astfel:
27 februarie: Dubai, îmbarcarea
28 februarie: Dubai, plecarea ora 103.0
1 martie: Muscat, Oman, sosirea ora 8.30
2 martie: Muscat, Oman, plecarea ora 14.00
3 martie: Khasab, Oman, 8.00 - 16.00
4 martie: Abu Dhabi, 9.00 - 18.00
5 martie: Dubai, sosirea ora 8.00
6 martie: Dubai, debarcarea
Tarife
Cabină interioară - 299 euro/persoană
Cabină exterioară cu geam - 449 euro/persoană
Cabină exterioară cu balcon - 599 euro/persoană
Traseu
Dubai. Pentru a ajunge în Dubai o variantă bună ar fi avionul, astfel:
26 februarie: Bucureşti 13.30 - 20.20 Dubai (Wizz Air)
Preţ: 352 euro/persoană, dus-întors, fără bagaj de cală la zborul dus. Wizz Air aterizează pe Al Maktoum, iar de aici există varianta unui autobuz până la mall-ul Ibn Battuta, iar de aici cu metroul sau alte autobuze. O variantă bună de cazare pentru o noapte ar fi hotelul Millenium Plaza Hotel, 5 stele, pe bulevardul central, destul de aproape de Burj Khalifa, preţul pentru o noapte fiind de 144 euro/camera. În Dubai sunt foarte multe lucruri de văzut - de la zona veche, la mult mai noua Miracle Garden, de la Burj Al Arab la Burj Khalifa, cu fântâna sa absolut spectaculoasă, dar mai ales cu mall-ul său.
Muscat. În Muscat sunt mai multe forturi frumoase, dar şi interesante. De asemenea, Marea Moschee, dar şi faleza, cu imagini desprinse din poveştile cu 1001 nopţi.
Khasab. Oraşul aparţine de Oman, iar aici sunt de văzut Castelul Khasab, construit de portughezi în secolul al XVII-lea, mai multe forturi, dar şi portul şi moscheea.
Abu Dhabi. Punctul de maximă atracţie turistică este Marea Moschee Sheikh Zayed - una dintre cele mai opulente şi interesante moschei din întreaga lume. Construcţia sa a început în anul 1996, a fost finalizată în 2007, iar în momentul de faţă are o capacitate de 41.000 de oameni şi poate fi vizitată zilnic. Intrarea pentru non-musulmani este limitată dimineaţa. Intrarea este gratuită. Se impun câteva cifre pentru a prezenta grandoarea acestei moschei: curtea interioară are 17.000 mp, moscheea are 4 minarete şi 82 de domuri de un alb impecabil, în interior sunt 7 candelabre, cel mai mare având 10 metri diametru şi 12 tone, precum şi un covor cu o suprafaţă de 5.700 mp şi care are aproximativ 36 de tone! De asemenea, Palatul Emiratelor este un alt loc unde opulenţa, bogăţia şi extravaganţa apar ca repere ale culturii arabe. Este unul dintre cele mai luxoase şi elegante hoteluri din lume, totul fiind acoperit cu aur. La fel ca în cazul Marei Moschei, cifrele sunt absolut impresionante... Câteva exemple: suprafaţa desfăşurată este de 1 milion de metri pătraţi, are propriul heliport, propriul port pentru yachturi, o parcare subterană pentru 2500 de maşini, un kilometru de plajă privată, iar cel mai mare apartament are 680 mp! Tot în Abu Dhabi ar mai fi Ferrari World, dar şi Corniche, cu panorame senzaţionale.
Dubai. După debarcare te poţi caza la acelaşi hotel, iar varianta pentru întoarcerea acasă ar fi următoarea:
7 martie: Dubai 15.45 - 19.45 Bucureşti (Tarom).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu