duminică, 1 februarie 2015

Davos

Una dintre cele mai frumoase, dar şi mai exclusiviste, staţiuni din Elveţia şi chiar din Europa este Davos. Loc frecventat de numeroase personalităţi din întreaga lume, Davos este o staţiune apreciată atât pe timp de iarnă, datorită numeroaselor facilităţi pentru practicarea sporturilor din sezonul alb, dar şi pe timp de vară, când natura îşi dezvăluie întreaga frumuseţe.
În plus, la începutul anilor '90, Davos a devenit cunoscut în întreaga lume găzduind Forumul Economic Mondial, o reuniune anuală a politicienilor şi finanţiştilor internaţionali, o adevărată elită a lumii. Aşa că toate acestea au concurat la includerea staţiunii Davos pe lista ideilor de vacanţă pentru luna februarie.
Davos se află în estul Elveţiei, destul de aproape de graniţa cu Italia şi Austria. Cea mai frumoasă şi mai plăcută activitate în Davos este să te plimbi pe străzile sale cochete şi să admiri frumuseţea munţilor din jur. Pasionaţii sporturilor de iarnă vor avea de unde alege şi vor putea vedea chiar şi un muzeu al sporturilor de iarnă (intrarea 5 franci elveţieni). De asemenea, aici mai există şi Muzeul Kirchner,
care găzduieşte cea mai mare colecţie a pictorului expresionist german Ernst Ludwig Kirchner.
O altă modalitate plăcută de petrecere a timpului liber este plimbarea cu o sanie trasă de cai,
dar şi urcarea cu mijloacele de transport pe cablu (nu mai puţin de 54!) pe munţii din apropiere, de unde vederile panoramice sunt senzaţionale.
Cum se ajunge la Davos?
Cu avionul şi apoi cu trenul sau autobuzul. Cu avionul de la Bucureşti la Zurich, iar de aici cu trenul sau autobuzul. O variantă bună a călătoriei cu avionul la Zurich ar fi următoarea:
10 februarie: Bucureşti 16.00 - 17.25 Zurich
16 februarie: Zurich 12.05 - 15.20 Bucureşti
Companie: Swiss Air. Preţ: 164 euro/persoană.
De la aeroport, cea mai bună legătură spre centrul oraşului este trenul. Circulă la interval de maximum 12 minute, tot în 12 minute ajugându-se în Gara Centrală din Zurich. Un bilet costă 6,60 franci elveţieni şi este valabil o oră.
De la Zurich, din gară, există trenuri din oră în oră spre Davos. O călătorie durează în jur de 2 ore şi 20 minute şi costă 27,50 franci elveţieni. Detalii privind programul trenurilor şi costul biletelor pe site-ul sbb.ch.
De asemenea, poţi alege să petreci noaptea ulterioară sosirii în Elveţia şi cea dinaintea revenirii spre ţară în Zurich, prilej pentru a descoperi şi acest frumos oraş.
Variante de cazare
Sheraton Waldhuus, 4 stele, preţ 2.795 euro/camera/6 nopţi
Sunstar, 3 stele, preţ 1.541 euro
Parsenn, 3 stele, preţ 1.353 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu