marți, 10 februarie 2015

De la Istanbul, hoinărind prin Mediterana

O croazieră cu un traseu foarte interesant, pe care am propus-o în materialul cu idei de vacanţă pentru luna februarie, are plecarea pe 22 februarie, din Istanbul, urmând a hoinări prin Mediterana după următorul itinerariu: Istanbul – Roma – Marsilia – Barcelona – Tunis – Valletta – Izmir - Istanbul. Croaziera este realizată de compania Costa Cruises, cu nava Costa Celebration.
Nava Costa Celebration este una dintre "perlele coroanei" în flota Costa Cruises şi are tot ce ţi-ai putea dori pentru o minunată vacanţă pe apă: confort, relaxare, distracţie, wellness. Nava are generoase zone în aer liber, fiind foarte apreciată de cei care au avut privilegiul unei vacanţe la bordul ei.
Traseul acestei croaziere arată astfel:
22 februarie: Istanbul, plecarea ora 19.00
23 februarie: pe mare
24 februarie: pe mare
25 februarie: Reggio Calabria, ora 8.00 - 14.00
26 februarie: Civitavecchia, ora 9.00 - 19.00
27 februarie: Savona, ora 9.00 - 18.00
28 februarie: Marsilia, ora 9.00 - 18.00
1 martie: Barcelona, ora 9.00 - 18.00
2 martie: pe mare
3 martie: Tunis, ora 8.00 - 14.00
4 martie: Valletta, ora 8.00 - 14.00
5 martie: pe mare
6 martie: Izmir, ora 9.00 - 15.00
7 martie: Istanbul, debarcarea ora 9.00
Tarife
Cabină interioară - 449 euro/persoană
Cabină exterioară cu geam - 549 euro/persoană
Suită cu balcon - 1.624 euro/persoană
Traseu.
Istanbul. Pentru plecarea spre Istanbul, varianta pe care am considerat-o cea mai bună este următoarea:
21 februarie: Bucureşti16.25 - 17.40 Istanbul
Companie: Tarom. Preţ: 102 euro/persoană/dus-întors.
De la aeroportul Ataturk, aflat la 23 km vest de centrul oraşului, cel mai sigur şi convenabil mijloc de transport pentru a ajunge în Istanbul este metroul. Biletul costă 2 lire turceşti (aproximativ 0,7 euro), iar reţeaua de metrou este destul de extinsă.
Te poţi caza la hotelul Ares, aflat chiar lângă Sultanahmet, şi poţi vizita zona istorică a Istanbulului, zona Sirkeci, poţi admira podul Galata, Palatul Topkapi, Bazarul şi câte şi mai câte.
Reggio Calabria. Oraşul este vârful peninsulei italice şi este scăldat de apele strâmtorii Messina. Peisajul ţărmului este absolut fabulos. În plus, aici se mai pot vedea Castelul, Catedrala, mai multe biserici, numeroase muzee, situri arheologice.
Civitavecchia. Are o promenadă frumoasă, dar şi Fortul Michelangelo, un castel din secolul al XV-lea, dar şi un Palat Episcopal. De asemenea, de aici se pot face excursii la Roma şi Vatican, variantele de bază fiind tururile oraşului.
Savona. Portul este chiar în oraş, aşa că dacă alegi să rămâi aici vei putea descoperi la pas un orăşel minunat. Pentru o frumoasă imagine asupra întregii zone, merită să urci la Cetatea Priamar, construită în anul 1542 pe un promontoriu. Intrarea costă 4 euro. De asemenea, catedrala din Savona este foarte frumoasă. Chiar în port, merită să acorzi puţină atenţie vechiului turn al portului, precum şi statuii care înfăţişează un om cu un felinar. De asemenea, se pot face excursii la Genova sau la Portofino.
Marsilia. Aici portul este aproape de oraş şi ai ocazia să descoperi singuri, la pas, frumuseţea locurilor. Există un trenuleţ care oferă tururi pentru sume cuprinse între 4 şi 8 ore, în funcţie de traseu. Punctul de maximă atracţie al oraşului este Basilica Notre Dame de la Garde, aflată pe cel mai înalt promontoriu care mărgineşte Marsilia, iar de aici panorama asupra oraşului şi a ţărmului merită efortul de a urca la această biserică. De asemenea, poţi face o mică croazieră pentru a vizita insula d'If, unde se află castelul cu acelaşi nume, devenit celebru prin romanul "Contele de Monte Cristo".
Barcelona. Şi aici portul este aproape de oraş, astfel că o plimbare pe Rambla, pe Rambla del Mar, vizitarea Columnei lui Columb se pot face foarte uşor. De asemenea, se poate merge la Sagrada Familia, se poate vizita Parcul Citadella, unde se află şi Grădina Zoologică, dar şi pe Nou Camp.
Tunis. Portul este destul de departe de oraş şi pentru a evita orice problemă, ideal cred că ar fi să achiziţionaţi o excursie de la bordul navei. Turul ar trebui să cuprindă Medina, Moscheea Zitouna, cea mai mare din ţară, catedrala, Porte de France sau diferite bazaruri, unde puteţi simţi cel mai fidel stilul de viaţă tunisian.
Valletta. Capitala malteză este o adevărată desfătare, pentru că aici există numeroase clădiri istorice, mai ales în stil baroc, sunt numeroase biserici, palate, muzee, dar şi parcuri şi terase unde vă puteţi odihni şi puteţi lua pulsul vieţii din Malta.
Izmir. Oraşul lui Homer, dar şi al lui Aristotel Onassis, Izmir se află pe malurile golfului la Marea Egee. Portul este destul de aproape de oraş, iar o plimbare pe faleză poate fi cel mai plăcut mod de a petrece câteva ore aici.
Istanbul. După debarcare, te poţi caza la acelaşi hotel, poţi vedea ce nu ai apucat să vezi înainte de îmbarcare, iar varianta de întoarcere este:
8 martie: Istanbul 10.40 - 11.55 Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu