joi, 5 februarie 2015

Innsbruck - Munchen, variantă pentru un double city-break

Începând cu prezentarea ideilor de vacanţă din luna februarie, am introdus două noi categorii. Una dintre acesta este cea a double city-break-urilor, iar prima propunere în acest sens este Innsbruck - Munchen. Se pot găsi urşor două oraşe, nu neapărat foarte apropiate din punct de vedere geografic, unde să petreci o minivacanţă sau două city-break-uri consecutive.
Innsbruck
Este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Austria, având şi avantajul de a fi aşezat la poalele Alpilor şi pe cursul râului Inn (de altfel, denumirea Innsbruck înseamnă "podul peste Inn").
În capitala Tirolului există un Arc de Triumf, de unde începe Maria Theresien Strasse. Arcul de Triumf a fost ridicat în anul 1669 de Maria Tereza. Apoi, artera purtând numele celebrului personaj feminin reprezintă o încântătoare înlănţuire de clădiri în diverse stiluri, totul pe fondul vârfurilor semeţe ale Alpilor austrieci, vizibile din orice colţ al Innsbruck-ului. Zona pietonală a străzii Maria Tereza este dominată de Coloana Sfintei Ana, un monument din marmură roşie, ridicat în anul 1703.
Dacă vremea e frumoasă, merită să faci un efort pentru a ajunge la marginea oraşului, la dealul Bergisel, acolo unde se află una dintre trambulinele pentru sărituri cu schiurile. Turnul are 47 de metri, lift, cafenea, restuarant şi oferă imagini panoramice de excepţie asupra întregii zone.
De asemenea, în Innsbruck mai merită văzute Turnul oraşului, clădirea cu acoperişul de aur, Palatul Hofburg, Biserica Regală, Castelul Ambras, Muzeul Swarowski, Grădina Zoologică şi cea Botanică, iar o parte dintre toate acestea le poţi vedea într-o plimbare cu trăsura prin zona centrală (1 oră - 25 euro).
Munchen
Capitala Bavariei este un oraş frumos pentru un turist. Piaţa sa centrală, Marienplatz, cu sediul Primăriei, care aminteşte de clădirea foarte asemănătoare din Bruxelles, dar şi cu o frumoasă catedrală, precum şi multe alte obiective aşteaptă să fie descoperite. În apropierea gării se află Platoul Bavaria, unde are loc anula Oktoberfest. Iubitorii automobilelor pot vedea Muzeul BMW, iar cei ai fotbalului aproape obligatoriu trebuie să includă în program vizitarea magnificului Allianz Arena. În Munchen sunt numeroase alte muzee, parcuri, palate, un Arc de Triumf, iar o plimbare prin centrul vechi se poate transforma în ceea ce mulţi socotesc ca fiind cea mai apreciată atracţie turistică a oraşului.
Variante de călătorie
Varianta pe care o propun eu presupune călătoria cu avionul pe relaţia Bucureşti - Munchen şi retur, astfel:
24 februarie: Bucureşti 8.25 - 9.35 Munchen
3 martie: Munchen 10.25 - 14.20 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 99 euro/persoană.
De la aeroport se ajunge cel mai uşor în oraş cu trenul S-Bahn, liniile S1 sau S8. O călătorie durează 40 minute şi costă 9,20 euro. Apoi, de la Gara Centrală din Munchen poţi lua trenul până la Innsbruck. O variantă bună este trenul Eurocities, care pleacă la 11.38 şi ajunge la 13.23 la Innsbruck, după ce ai fi văzut peisaje absolut memorabile. O călătorie costă 50 euro/persoană. Apoi, pe 27 februarie, te poţi întoarce la Munchen, tot cu trenul: 12.36 - 14.21, sosirea la Munchen, la acelaşi cost de 50 euro/persoană.
Variante de cazare
Innsbruck
Hilton, 4 stele, preţ 425 euro/camera/3 nopţi (24-27 februarie)
Kapeller, 3 stele, preţ 287 euro
Central, 4 stele, preţ 355 euro
Munchen
Arthotel, 3 stele, preţ 497 euro/camera/4 nopţi (27 februarie - 3 martie)
Bayer's, 3 stele, preţ 432 euro
Eurostars Book, 4 stele, preţ 496 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu