duminică, 22 februarie 2015

Jurnal de călătorie, Viena 2008 - Karlskirche

Karlskirche sau Biserica Sf. Carol este una din cele mai frumoase şi mai interesante clădiri. Din ordinul împăratului a fost proiectat acest edificiu baroc deosebit pentru a reprezenta Imperiul Habsburgic. În anul 1713, Viena a fost lovită de ciumă, iar Împăratul Carol al VI-lea a făcut un jurământ de a construi o biserică dacă Viena va scăpa de această boală cumplită. În anul 1715 rugăciunile au fost ascultate, iar construcţia bisericii a început, ea fiind terminată 22 de ani mai târziu, în anul 1737.
Karlskirche este unică, combinând elemente arhitecturale din Grecia antică (cele doua arcade de o parte şi de alta a bisericii), din Roma antică (cele două coloane) ţi din barocul contemporan vienez (domul şi turnurile). Forma bisericii nu a mai fost copiată şi este privită ca o curiozitate arhitecturală. Fără îndoială, cele mai interesante elemente ale bisericii sunt cele două coloane fiind inspirate din Columna lui Traian din Roma. Interiorul bisericii este mult mai convenţional decât exteriorul.
Intrarea costă 4 euro.
Deosebită este şi zona în care este amplasată biserica. În faţa ei este un bazin rotund cu apă, înconjurat de palmieri, iar în faţa a se află un parc, cu multe flori, bănci, astfel încât locul este foarte apreciat pentru odihnă localnicilor şi turiştilor, deopotrivă. Se află foarte aproape de Ringstrasse, de Operă şi de clădirea Seccesion.

Un comentariu:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere