duminică, 15 februarie 2015

La Edinburgh, pentru un meci din Turneul celor 6 Naţiuni la rugby

Nu pot spune că sunt un mare amator al rugby-ului, dar meciurile din Turneul celor 6 Naţiuni sunt un adevărat spectacol, care nu ar trebui ratat, chiar dacă nu eşti un mare fan al sportului în 15. De altfel, acesta este şi motivul pentru care am introdus meciurile din această competiţie în materialul cu idei de vacanţă pentru luna februarie, iar în rândurile care urmează mergem la partida Scoţia - Italia, care are loc pe 28 februarie, la Edinburgh.
Edinburgh, ca orice oraş scoţian care se respectă, are numeroase castele, unul mai frumos şi mai spectaculos ca altul - castelele Edinburgh,
Craigmillar,
Holyrood.
La acestea se mai adaugă abaţii, catedrale şi biserici, dar multe şi interesante muzee. De asemenea, merită văzute clădirea Parlamentului scoţian,
yahtul regal Britannia (care se poate vizita pentru 10 lire, după un program destul de strict),
Grădina Botanică Regală (intrarea este liberă, 3,50 lire pentru sere)
şi Grădina Zoologică, unde momentul culminant al fiecărei zile este parada pinguinilor.
La stadion
Partida Scoţia - Italia, din cadrul Turneului celor 6 Naţiuni la rugby, are loc pe 28 februarie, de la ora 14.30 (ora locală), la Edinburgh, pe "Murrayfield Stadium". Costul unui bilet la acest meci porneşte de la 30 lire sterline. Accesul la stadion se poate face cu trenul (staţia Haymarket), cu tramvaiul (la staţia care poartă chiar numele stadionului) sau cu autobuzul (12, 26 sau 31), dar în acest din urmă caz există riscul ambuteiajelor, care să te întârzie şi să-ţi strice plăcerea spectacolului.
Cum se ajunge la Edinburgh?
Cu avionul. Nu există zbor direct din România, dar cum nu există nici spre Glasgow, aflat destul de aproape, am considerat că cea mai bună variantă ar fi următoarea:
25 februarie: Bucureşti 6.10 - 7.30 Istanbul 8.40 - 11.10 Edinburgh
2 martie: Edinburgh 12.10 - 18.30 Istanbul 19.30 - 20.50 Bucureşti
Companie: Turkish Airlines. Preţ: 270 euro/persoană.
De la Aeroportul Edinburgh se ajunge uşor în oraş, existând mai multe variante: cu tramvaiul (circulă la 8-10 minute, costul unui bilet este 5 lire sterline) sau cu autobuzul Airlink Express (circulă la 10 minute, 4 lire biletul).
Variante de cazare
Mercure Princess Street, 3 stele, preţ 884 euro/camera/5 nopţi
Novotel Park, 4 stele, preţ 478 euro
Capital, 3 stele, preţ 445 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu