duminică, 1 februarie 2015

La Milano, pentru un derby din Europa League

În această lună februarie se reiau nu numai meciurile de fotbal din Champions League, ci şi cele din Europa League, derby-ul actualei faze a celei de-a două comeptiţii europene intercluburi având loc la Milano, unde pe 26 februarie se întâlnesc Inter Milano şi Celtic Glasgow. De altfel, partidele din această fază a competiţiei devin atât de interesante încât am considerat că oricare dintre ele poate fi un bun prilej pentru o minivacanţă şi le-am inclus printre ideile de vacanţă pentru luna februarie.
Capitală a Lombardiei şi unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Italiei, Milano oferă turistului numeroase atracţii. Oraşul este faimos pentru Domul din Milano,
una dintre cele mai mari şi faimoase catedrale gotice din lume (8 euro - accesul pe acoperiş cu liftul),
La Scala, una dintre cele mai faimoase opere din lume,
Galleria Vittorio Emanuele, o fascinantă galerie cu magazine, restaurante şi cafenele,
galeria de artă Brera, turnul Pirelli, Castelul Sforzesco, un mare castel medieval.
În plus, în acest oraş se găseşte Cina cea de Taină, celebră pictură a lui Leornado da Vinci, găzduită de sala de mese a bisericii Santa Maria delle Grazie (4,75 euro - pentru a vedea faimoasa pictură).
Nu ar trebui ratate nici Palatul Regal şi Arco della Pace,
acesta din urmă aflat în Piazza Sempione.
La meci
Partida Inter Milano - Celtic Glasgow va avea loc pe 26 februarie, de la ora 19.00 (ora locală) pe impresionantul stadion "Giuseppe Meazza", mai cunoscut în lumea fotbalului sub numele "San Siro". Bilete pentru această partidă se pot achiziţiona de pe site-ul oficial al clubului - inter.it/en/biglietteria - la preţuri cuprinse între 25 şi 150 euro.
Pentru a ajunge la stadion, cel mai simplu mod este cu autobuzul 49, care pleacă de la Piazza Tirana, în direcţia LOTTO, cu oprire la Piazza Axum. Dacă îţi este mai la îndemână metroul, poţi lua acest mijloc de transport pe linia M1 (roşie), iar de la staţia LOTTO trebuie să iei tot autobuzul 49.
Cum se ajunge la Milano?
Milano este atât de bine conectat aerian de România, încât nu ar avea sens să faci drumul cuu maşina. O variantă bună de avion pentru perioada care include şi data de disputare a acestui meci ar fi următoarea:
24 februarie: Bucureşti 6.25  - 7.45 Milano Bergamo
27 februarie: Milano Malpensa 13.35 - 16.50 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 47 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroportul Milano Bergamo se poate ajunge în oraş cu trenul sau autobuzul, cea mai simplă variantă părând a fi cea cu autobuzul. Acestea circulă la interval de jumătate de oră, o călătorie durează aproximativ o oră, iar un drum costă 5 euro.
Pentru întoarcere, avionul va decola de la Malpensa. Pentru a ajunge aici, de la Milano Cadorna poţi lua trenul Malpensa Express, care te va duce în aproximativ jumătate de oră la aeroport. Un bilet costă 11 euro.
Variante de cazare
Hotel Crivi's, 4 stele, preţ 392 euro/camera/3 nopţi
Hotel Roxy, 3 stele, preţ 441 euro
Hotel Oro Blu, 3 stele, preţ 451 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu