duminică, 22 februarie 2015

La turneul de tenis de la Doha

Sunt multe competiţii sportive care au loc în lume şi oricare dintre acestea, în funcţie de preferinţa fiecăruia, se poate transforma într-un bun prilej pentru o vacanţă. O competiţie sportivă interesantă, inclusiv din punct de vedere turistic, care are loc în perioada imediat următoare este turneul de tenis feminin WTA de la Doha, care are loc în perioada 23-28 februarie. Am inclus această competiţie pe lista ideilor de vacanţă pentru luna februarie şi vă voi prezenta câteva lucruri utile în rândurile care urmează.
Doha este o alternativă din ce în ce mai interesantă pentru o vacanţă în zona Golfului. Printre obiectivele care nu trebuie ratate într-o vacanţă în Doha se numără Marea Moschee (cu un amestec spectaculos de arhitectură tradiţională şi modernă, dar unde nu se poate intra), fortul Al Wajbah (considerat cel mai vechi dintre numeroasele forturi şi cetăţi din Doha; în apropierea sa se află o oază de o frumuseţe rară), Turnurile Barzan, iar dintre muzee, cel de Artă Islamică ar merita şi nu pentru că intrarea este liberă, ci (şi) pentru că a fost proiectat de arhitectul celebrei piramide de la Luvru, din inima Parisului. Promenada Al Corniche, dar şi numeroase mall-uri şi pieţe tradiţionale, dintre toate detaşându-se Villaggyo, o adevărată Veneţie.
La turneu
Competiţia are loc în ultra modernul complex Khalifa International Tennis. Acest complex cuprinde nu mai puţin de 21 de terenuri de tenis şi se află între stadionul Naţional şi celebra Corniche, o superbă promenadă. Se poate ajunge foarte uşor cu mijloace de transport în comun.
Biletele se găsesc pe site-ul oficial al competiţiei şi pentru ziua finalelor (simplu şi dublu) preţul variază între 85 riali qatarezi (21 euro) şi 300 riali qatarezi (73 euro).
Cum se ajunge la Doha?
Există curse aeriene directe între Bucureşti şi Doha, o variantă bună fiind:
25 februarie: Bucureşti 17.25 - 22.55 Doha
1 martie: Doha 13.05 - 17.15 Bucureşti
Companie: Qatar Airways. Preţ: 773 euro/persoană.
De la aeroport, cea mai comodă şi avantajoasă modalitate este taxiul.
Variante de cazare
W Doha Hotel & Residences, 5 stele, preţ 1.707 euro/camera/4 nopţi
Zubarah Hotel, 3 stele, preţ 628 euro
Grand Hyatt, 5 stele, preţ 1.135 euro
Al Nakheel, 3 stele, preţ 338 euro
Wyndham Grand Regency, 5 stele, preţ 541 euro
Viza, moneda, fus orar
Este nevoie de viză, care se poate obţine de la Ambasada Qatarului la Bucureşti.
Diferenţa de fus orar între Bucureşti şi Doha este de numai o oră, astfel când la Bucureşti este ora 12.00 la Doha este ora 13.00.
Moneda este Ryalul Qatarez, al cărui curs este de 3,74 ryali pentru un dolar american.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu