duminică, 1 februarie 2015

O excursie de o zi din Barcelona - Oller del Mas

În apropiere de Barcelona se află mai multe podgorii celebre. După ce în episodul trecut al acestui serial v-am prezentat Freixenet, în rândurile care urmează facem cunoştinţă cu Oller del Mas.
Un castel datând din secolul al X-lea, o cramă bine garnisită, podgorii cât vezi cu ochii, cam acesta este peisajul la Oller del Mas. Vizita include o şi degustare de vinuri, care pot fi asociate cu brânzeturi locale. Plimbarea prin viţa-de-vie poate fi extrem de plăcută, având în vedere că întreaga podgorie are ca fundal Munţii Montserrat, unde se află şi celebra mănăstire.
Din păcate, este destul de complicat de ajuns cu mijloace de transport în comun, astfel că cea mai bună modalitate de a vizita Oller del Mas este să apelezi la oficiul de turism din Barcelona, care organizează tururi aici. Detalii - barcelonatourisme.com. În general, o astfel de excursie durează doar o după-amiază şi costă 50 euro/persoană, având inclus transportul, intrarea la castel (şi la cramă), prezentarea vinurilor, degustare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu