joi, 12 februarie 2015

Un concert și un meci de fotbal, la Dortmund

În materialul cu idei de vacanţă pentru luna februarie, la data foarte apropiate se află două evenimente demne de văzut, ambele la Dortmund. Este vorba de concertul lui Andre Rieu, din 26 februarie, şi meciul de fotbal dintre Borussia Dortmund şi Schalke 04 Gelsenkirchen, care este programat două zile mai târziu. Aşa că le-am inclus pe ambele într-un singur material, din simplul motiv că eu aşa aş proceda, dacă ar fi să merg efectiv la Dortmund în acest final de lună februarie.
Dortmund nu este un oraş clasic turistic, dar este foarte frumos, cu multe spaţii verzi şi în care nu te vei plictisi câteva zile. Printre atracţiile turistice se numără turnul de televiziune, care oferă vederi panoramice spectaculoase,
Rosarium, unde regăseşti peste 3.000 de specii de trandafiri,
Hohensyburg, unde se află ruinele Syburg (datând de pe la 1100), un turn cu vederi asupra Ruhrului, dar şi memorialul Regelui Wilhelm, care datează din secolul al XIX-lea.
Sigur, mai există numeroase muzee, multe parcuri, care îţi vor umple timpul dintre cele două evenimente pentru care ai venit la Dortmund.
La concert
Concertul lui Andre Rieu are loc la Westfalenhalle, pe 26 februarie, de la ora 20.00 (ora locală). Preţul unui bilet variază de la 39,65 euro la 98,55 euro. Westfallenhalle se află în sudul oraşului, aproape de stadionul formaţiei Borussia şi se poate ajunge uşor din oraş cu trenurile U-Bahn (liniile U 45, U46 sau chiar şi U42, aceasta din urmă având staţia ceva mai departe).
La meci
Partida Borussia Dortmund - Schalke Gelsenkirchen va avea loc pe 28 februarie, de la ora 15.30 (ora locală), pe "Signal Iduna Park" din sudul oraşului. Aena este deservită de aceleaşi mijloace de transport în comun cu care ai ajuns şi la sala unde a avut loc concertul. Biletele pentru partida Borussiei cu Schalke costă între 187 şi 297,50 euro.
Cum se ajunge la Dortmund?
Există curse aeriene directe între Bucureşti şi Dortmund, o variantă bună fiind următoarea:
23 februarie: Bucureşti 6.00 - 7.45 Dortmund
1 martie: Dortmund 8.10 - 11.45 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 134 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport, pentru a ajunge în oraş, poţi alege Airport Express sau Airport Shuttle la un preţ de 6 euro, iar călătoria durează aproximativ 25 de minute.
Variante de cazare
NH Dortmund, 4 stele, preţ 706 euro/camera/6 nopţi
Mercure, 3 stele, preţ 650 euro
Steigenberger, 4 stele, aproape de sală şi stadion, preţ 783 euro

Un comentariu:

  1. cu multe spaţii verzi şi în care nu te vei plictisi câteva zile. Printre atracţiile turistice se numără turnul de televiziune, care oferă vederi panoramice spectaculoase, inchiriere limuzina bucuresti

    RăspundețiȘtergere