sâmbătă, 7 februarie 2015

Un meci de fotbal la Frankfurt

În materialul cu idei de vacanţă pentru luna februarie, printre alte evenimente sportive am inclus şi partida Eintracht Frankfurt - Hambuerger SV, din campionatul Germaniei, care are loc pe 28 februarie, la Frankfurt. Este - consider eu - un excelent prilej atât pentru un spectacol sportiv de calitate, dar şi pentru a vedea în câteva zile un frumos oraş din Germania.
Frankfurt este cel mai mare centru financiar al Europei, un oraş istoric, al încoronărilor regale sau imperiale, dar este şi oraşul lui Goethe. Centrul vechi al oraşului - Romerberg, dincolo de frumuseţea clasică a arhitecturii germane veţi putea vedea o serie de biserici, iar lângă catedrală se află anticele colonii romane. De-a lungul râului care traversează oraşul puteţi vedea Renenturm, Turnul Wharfinger, un turn construit în secolul al XV-lea, fortificat în stil gotic, conectat la Saalhof, un vechi castel medieval, modernizat. Tot în Romerberg se află şi primăria, care este unul dintre simbolurile oraşului. De asemenea, merită o plimbare la Sachsenhausen, la sud de râul Main, cu străduţe pavate, case din lemn, grădini generoase, o zonă ideală pentru plimbare. Catedrala Sfântului Bartolomeu este locul în care din anul 1356 au fost încornoaţi regi şi împăraţi. Turnul catedralei măsoară 95 metri, iar panorama asupra oraşului este fascinantă. Intrarea în turn costă 5 euro, dar trebuie să urci cele 324 de trepte. Alternativa modernă de a vedea oraşul de la înălţime este Maintower. Are o înălţime de 240 metri şi oferă două platforme publice panoramice. Biletul de acces costă 5 euro, iar liftul parcurge cele 56 de etaje în 45 de secunde. Priveliştea este senzaţională atât pe timpul zilei, dar şi la amurg sau chiar seara.
La meci
Partida Eintracht Frankfurt - Hamburger SV din campionatul Germaniei are loc la Frankfurt, pe Commerzbank Arena, sâmbătă, 28 februarie, de la ora locală 18.30. La stadion se ajunge cu trenul uşor S8 sau S9, coborând la staţia "Stadion", o călătorie din centru durând 6 minute. De asemenea, se poate ajunge şi cu tramvaiul 21. Clubul Eintracht Frankfurt nu a pus încă în vânzare bilete pentru acest meci, dar ele pot fi achiziţionate de pe secţiunea specială de bilete a site-ului oficial al clubului eintracht.de.
Cum se ajunge la Frankfurt?
Avionul este soluţia de bază, mai ales că încă se mai găsesc bilete la promoţia Tarom.
26 februarie: Bucureşti 8.35 - 10.15 Frankfurt
1 martie: Frankfurt 18.20 - 21.45 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 99 euro/persoană.
De la aeroport în oraş există o multitudine de variante: autobuz (linia 61), tren (S-Bahn S8 sau S9), dar şi taxiul. Cu trenul o călătorie costă 4,10 euro.
Variante de cazare
NH City Center, 4 stele, preţ 332 euro/camera/3 nopţi
Alexander am Zoo, 4 stele, preţ 321 euro
Jumeirah, 5 stele, preţ 771 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu