marți, 31 martie 2015

Croazieră în Caraibe

Una dintre croazierele pe care am propus-o în materialul cu idei de vacanţă pentru luna aprilie se desfăşoară în Caraibe, un loc superb, în care exotismul se îmbină cu soarele, cu acea stare de bine specifică unei vacanţe. Croaziera este operată de compania Royal Caribbean International, cu nava Grandeur of the Seas şi are ca plecare portul Baltimore (Maryland), în data de 28 aprilie, având o durată de 10 zile.
Vasul Grandeur of the Seas te poate duce cu gândul la Hollywood. Poţi savura o băutură răcoritoare sau o cină într-un restaurant, cu mâncăruri speciale. Piscina are acoperiş retractabil, iar alte ocupaţii plăcute la bord pot fi centrul SPA, clubul de noapte sau doar şezlongurile pentru plajă. Nava are 11 punţi, 3 restaurante, două piscine şi alte numeroase facilităţi pentru cei 2.446 pasageri.
Programul acestei croaziere arată astfel:
28 aprilie - Baltimore (SUA), plecarea ora 16.00
29 aprilie - pe mare
30 aprilie - pe mare
1 mai - Lebadee (Haiti), 8.00 - 17.00
2 mai - San Juan (Puerto Rico), 14.30 - 22.00
3 mai - Charlotte Amalie (St. Thomas), 8.00 - 17.00
4 mai - Philipsburg (St. Maarten), 8.00 - 17.00)
5 mai - pe mare
6 mai - pe mare
7 mai - pe mare
8 mai - Baltimore, debarcarea ora 7.00
Tarife
Cabină interioară - 532 euro/persoană
Cabină exterioară cu geam - 660 euro/persoană
Cabină exterioară cu balcon - 1.373 euro/persoană
Suită cu balcon - 1.544 euro/persoană
Traseul
Baltimore. Pentru că este un oraş din America în care nu ajungi chiar oricând, eu aş propune să aloci câteva zile bune înaintea îmbarcării pentru descoperirea sa. Iar varianta de avion pe care o propun pentru a ajunge aici este următoarea:
23 aprilie: Bucureşti 6.20 - 7.30 Roma 9.40 - 13.25 (Alitalia) New York 15.30 - 17.15 (Delta Airlines) Washington
Preţul unui bilet este de 693 euro/persoană.
De la aeroportul din Washington pentru a ajunge la Baltimore poţi lua autobuzul sau trenul, ambele variante fiind convenabile. La Baltimore te poţi caza la hotelul Lord Baltimore, 4 stele (859 euro/camera/5 nopţi). La fel ca marile oraşe americane, în Baltimore sunt parcuri generoase, iar o modalitate plăcută de a petrece câteva zile este să hoinăreşti pur şi simplu pe străzile din zona centrală sau pe promenadă. În Baltimore este un acvariu, o grădină zoologică apreciată, dar şi un monument interesant - Fort McHenry.
Lebadee (Haiti). Plajele incredibil de frumoase sunt principalul punct de atracţie al acestei zone spectaculoase de pe coasta nordică a statului insular Haiti. De asemenea, pot fi admirate recife de corali, dar şi munţi semeţi, totul într-o vegetaţie exotică.
San Juan (Puerto Rico). Un adevărat paradis, San Juan este cel mai important oraş de pe principala insulă Puerto Rico. Este un oraş frumos, cu o arhitectură specific colonială, în apropiere aflându-se Citadela "El Morro". Mai sunt şi alte forturi, câte palate, biserici, dar mai ales o mulţime de plaje incredibil de frumoase.
Charlotte Amalie (St. Thomas). Cel mai important punct de atracţie turistică din capitala Insulelor Virgine Americane este Castelul Bluebeard's, dar şi fortul Christian, sinagoga sau plajele merită să le acorzi câteva ore.
Philipsburg (St. Maarten). O insulă absolut superbă, împărţită între Olanda şi Franţa. Aici sunt nu mai puţin de 37 de plaje una mai frumoasă decât alta, poate cea mai celebră fiind Maho Beach, în apropierea aeroportului, unul dintre puţinele locuri din lume unde avioanele trec la distanţă extrem de mică de plajă, spre deliciul turiştilor. De asemenea, aici se mai află cea mai mare lagună din Caraibe (Simpson Bay), dar şi cea mai frumoasă fermă de fluturi (Quartier D'Orleans).
Baltimore. După debarcare, cred că o variantă bună ar fi să mergi direct la Washington, unde poţi vedea - măcar în câteva ore - şi acest frumos oraş.
Te poţi caza la hotelul Hilton, 4 stele (138 euro/camera/zi), iar a doua zi dimineaţă este programat zborul de întoarcere, astfel:
9 mai: Washington 6.00 - 7.05 New York 19.22 - 10.15 (10 mai) (Delta Airlines) Roma 8.55 (11 mai) - 12.00 (Alitalia) Bucureşti.

Un comentariu:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere