duminică, 1 martie 2015

Două concerte, o singură destinaţie

Ştiţi deja că printre prilejurile ideale de vacanţă se numără şi concertele, pe care încerc să le prezint periodic, aşa cum am făcut-o recent şi în materialul cu idei de vacanţă pentru luna martie. De această dată nu va fi vorba de un singur concert, ci de două, pentru că la Paris, pe 29 martie concertează Lionel Richie, iar o zi mai târziu, tot în capitala franceză, Robbie Williams. Mi se pare un excelent prilej pentru două concerte de excepţie, dar şi pentru o scurtă vacanţă într-unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume.
Pentru că primăvara se va fi instalat deja cu autoritate la sfârşitul lunii martie şi dacă nu eşti pentru prima dată la Paris, atunci poate ar trebui să acorzi o mai mare atenţie numeroaselor parcuri din capitala franceză. Fie că este vorba de Grădina Luxemburg, de Tuilleris, de parcurile Bois de Boulogne, Monceau sau Saint Cloud, ca să nu mai vorbim de Grădina Botanică, oricare dintre aceste locuri le-ai alege natura pariziană te va recompensa cu momente unice. Sigur, nu trebuie să ratezi o croazieră pe Sena, o plimbare prin Montmartre, pe Champs-Elysees sau să stai întins pe Câmpiile lui Marte privind la ceea ce va rămâne cel mai cunoscut simbol turistic parizian - turnul Eiffel.
La concert
Concertul lui Lionel Richie are loc pe 29 martie, de la ora locală 20.00, la Arena Zenith. Costul unui bilet este cuprins între 68 de euro şi 79,30 euro.
Concertul lui Robbie Williams are loc pe 30 martie, de la ora locală 20.00, în aceeaşi sală. Biletele costă între 71,50 şi 137,50 euro.
Arena Zenith din Paris se află dincolo de Gara de Est, fiind deservită de linia 5 de metrou, staţia cea mai apropiată fiind Porte de Pantin.
Cum se ajunge la Paris?
Avionul este cea mai eficientă soluţie, iar o variantă bună care să cuprindă şi datele de concert ar putea fi următoarea:
28 martie: Bucureşti 9.15 - 11.35 Paris
31 martie: Paris 16.20 - 20.10 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 242 euro/persoană.
De la Aeroportul Charles de Gaulle, cel mai comod este să iei trenul RER, bine conectat la metroul parizian, astfel că poţi ajunge în orice colţ al capitalei franceze. Preţul unui bilet este de 10 euro, iar trenurile RER circulă la intervale de 10 şi 20 minute. Ruta B, care deserveşte aeroportul ajunge în centru în zona Halelor, Notre Dame, grădina Luxemburg.
Variante de cazare
Hotel Les Rives de Notre Dame, 4 stele, aproape de Notre Dame, preţ 753 euro/camera/3 nopţi
Hotel de la Place du Luvru, 3 stele, în spatele Palatului Luvru, preţ 504 euro
Hotel Mercure La Villette, 4 stele, vis-a-vis de sala Zenith, preţ 395 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu