luni, 2 martie 2015

La Bruges, pentru un meci din Europa League

În materialul cu idei de vacanţă pentru luna martie, printre alte competiţii amintite ca prilej ideal pentru o vacanţă se numărau şi partidele din optimile de finală ale Europa League. În prima manşă din această fază a competiţiei europene fotbalistice, pe 12 martie, are loc şi partida FC Bruges - Beşiktaş Istanbul, care ar merita văzută chiar de la faţa locului.
Bruges este un oraş extrem de frumos, unul dintre cele mai frumoase în orice top turistic european. Centrul vechi, cu superba piaţă şi cu o reţea de canale care amintesc de Veneţia, fac din Bruges o destinaţie de top. Trebuie să urci în turnul bisericii din Piaţa Mare, pentru o vedere panoramică extraordinară, trebuie să faci o croazieră pe canalele oraşului şi, neapărat, trebuie să cumperi (dacă nu şi să mănânci!)  excelenta ciocolată dintr-o mulţime de magazine de specialitate, existând chiar şi un muzeu dedicat acestei minunăţii dulci.
La stadion
Partida FC Bruges - Beşiktaş Istanbul are loc pe 12 martie, de la ora locală 19.00, pe "Jan Breydelstadion". La stadion se poate ajunge din centru cu unul dintre autobuzele: 5, 15, 52, 53, 54, 55 sau 89. Biletele pentru partida FC Bruges - Beşiktaş nu au fost încă scoase la vânzare.
Cum se ajunge la Bruges?
Soluţia ideală ar fi cu avionul la Bruxelles şi apoi cu trenul. Pentru avion, una dintre cele mai bune soluţii ar fi următoarea:
10 martie: Bucureşti 12.30 - 14.35 Bruxelles
13 martie: Bruxelles 15.05 - 18.50 Bucureşti
Companie: Wizz Air. Preţ: 69 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroport, pentru a ajunge în centru, unde se află şi gara, o variantă bună este autobuzul express. Apoi, din Bruxelles, de la gara centrală, există trenuri din jumătate în jumătate de oră spre Bruges, costul unui bilet fiind de 12 euro.
Variante de cazare
Hotel Boterhuis, 3 stele, preţ 360 euro/camera/3 nopţi (10-13 martie)
Hotel Duc de Bourgogne, 3 stele, preţ 330 euro
Hotel Portinari, 4 stele, preţ 285 euro.

Un comentariu:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere