marți, 31 martie 2015

O excursie de o zi din Amsterdam - Rotterdam

Începând de astăzi voi prezenta un serial cu variante de excursii de o zi din Amsterdam, după ce am prezentat astfel de seriale şi din alte oraşe europene. Iar primul episod olandez - Rotterdam.
Din Amsterdam se ajunge foarte uşor în Rotterdam. Reţeaua feroviară din Olanda este foarte bună, iar trenurile între Amsterdam şi Rotterdam sunt foarte dese (cam 5-6 în fiecare oră),
iar costul unui bilet este de 14,80 euro. Durata călătoriei este între 40 şi 70 minute, în funcţie de rangul trenului. Detalii pe ns.nl.
Mulţi spun că Rotterdam este cel mai frumos oraş din Olanda. Ar fi greu de făcut o clasificare, dar, totuşi, este un oraş care merită văzut. Un adevărat simbol al oraşului este podul Erasmus. De asemenea, mai merită văzute portul, numeroase muzee, sediul Primăriei, mori de vânt, o serie de biserici frumoase, grădina botanică, grădina zoologică şi multe altele, care îţi vor face dificilă alegerea pentru ce poţi face o singură zi.
Nu ar trebui ratate nici Euromast, un turn cu restaurant şi platformă panoramică, Ocean Bar (transatlanticul transformat în navă-muzeu şi restaurant), casele în formă de cuburi şi câte şi mai câte, finalmente având să regreţi în mod cert că doar o zi este prea puţin pentru Rotterdam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu