sâmbătă, 21 martie 2015

O excursie de o zi din Budapesta - Debrecen

Chiar dacă este o variantă mai bună de excursie de o zi din Oradea sau Satu Mare, totuşi, Debrecen este un oraş care merită să i se aloce o zi în cadrul unui sejur la Budapesta.
Din capitala maghiară, în lipsa unui mijloc de transport propriu, cel mai bun mod de a ajunge la Debrecen este trenul. Sunt destul de dese, iar o variantă bună ar putea fi următoarea:
Budapesta (Nyugati) 8.23 - 10.59 Debrecen (4.485 forinţi - 14,76 euro)
Debrecen 17.57 - 20.37 Budapesta (Nyugati) (4.605 forinţi - 15,16 euro)
În Debrecen se află o frumoasă Biserică Reformată, care face parte din patrimoniul local, dar şi o universitate de prestigiu, cu peste 25.000 de studenţi, cu multe facultăţi ştiinţifice, iar clădirea principală a universităţii, din zona Nagyerdo, este chiar foarte frumoasă.
Biserica Reformată se poate vizita şi se poate urca în turn pentru a vedea cel mai mare clopot din Ungaria, dar şi vederi panoramice ale oraşului. Intrarea costă 400 forinţi (ceva mai mult de 1 euro).
Printre atracţiile turistice din Debrecen se numără Muzeul Deri, cel mai mare din oraş.
De asemenea, mai sunt şi alte muzee, mai degrabă cu specific local sau naţional, multe biserici, parcuri, astfel încât vei avea ocazia să petreci o zi agreabilă în Debrecen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu