sâmbătă, 21 martie 2015

St. Moritz, una dintre bijuteriile Elveţiei

Aproape că nu este oraş din Elveţia în care nu ai putea petrece liniştit o vacanţă de vis. Dar dintre toate, sunt câteva care se remarcă în mod cu totul şi cu totul deosebit, una dintre bijuteriile Ţării Cantoanelor fiind St. Moritz. Este doar unul dintre motivele pentru care am inclus această destinaţie pe lista cu idei de vacanţă pentru luna martie.
St. Moritz este o destinaţie de vis, un loc în care merită doar să ajungi şi să te poţi plimba în voie, liniştit, încărcându-şi bateriile. Dincolo de atracţiile turistice din staţiune, de aici se pleacă în două dintre cele mai frumoase trasee feroviare din lume - Glacier Express şi Palm Express.
Sunt o serie de atracţii turistice interesante, care ar merita trecute în revistă.
Turnul înclinat - este un simbol al oraşului, datează din secolul al XII-lea şi se află vis-a-vis de hotelul Kulm.
Cabana Heidi - binecunoscuta poveste elveţiană Heidi a fost filmată la Engadin. Cabana se află deasupra oraşului St. Moritz şi este una dintre cele renumite atracţii turistice.
Chesa Futura - este o clădire cu zece apartamente private cu vedere asupra lacului St. Moritz.
Via Serlas - una dintre cele mai exclusiviste artere comerciale din lume.
Trambankli - tramvaiul din St. Moritz a fost printre primele tramvaie electrice din Elveţia
De asemenea, în jurul acestei staţiuni sunt numeroase telecabine care urcă spre piscurile Alpilor, vederile panoramice fiind absolut incredibile.
Cum se ajunge la St. Moritz?
Mai întâi, cu avionul până la Zurich, o variantă bună putând fi următoarea:
24 martie: Bucureşti 16.00 - 17.25 Zurich
31 martie: Zurich 12.10 - 15.25 Bucureşti
Companie: Swiss Air. Preţ: 295 euro/persoană.
Acum, având în vedere orarul de zbor, că Zurich este un oraş minunat şi că merită văzut pe îndelete traseul spre St. Moritz, eu cred că ideal ar fi ca a doua zi să-ţi continui drumul spre frumoasa staţiune, rămânând peste noapte la Zurich.
De la aeroport, cea mai bună legătură spre centrul oraşului este trenul. Circulă la interval de maximum 12 minute, tot în 12 minute ajugându-se în Gara Centrală din Zurich. Un bilet costă 6,60 franci elveţieni şi este valabil o oră.
Apoi, în ziua următoare, trebuie să iei trenul SBB până la Chur, iar de acolo trenul RHB, pe faimoasa Albulapass până la St. Moritz. Aceste din urmă trenuri circulă din oră în oră, astfel că vei avea timp suficient.
Variante de cazare
Unique Hotel Eden, 3 stele, preţ 1.697 euro/camera/6 nopţi
Amanda, 4 stele, preţ 780 euro
Crystal, 4 stele, preţ .474 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu