luni, 13 aprilie 2015

Circuit în Statele Unite - de la Washington la New York

Începând cu acest material, nu voi mai prezenta circuite ale unor agenţii de turism, ci voi încerca să realizeze circuite pe gustul meu. Cu siguranţă nu sunt perfecte, dar eu aşa le-aş face dacă aş avea această ocazie...
Primul circuit pe care vi-l  propun este un traseu din Statele Unite - de la Washington la New York, pe care l-am şi inclus pe lista cu idei de vacanţă pentru luna aprilie.
Traseul din acest circuit este unul simplu, începe la Washington, continuă prin Baltimore, Philadelphia şi se încheie la New York.
Washington
19 aprilie: Bucureşti 19.05 - 23.35 Doha 8.30 (20 aprilie) - 15.50 Washington (Dulles)
Companie: Qatar Airways. Preţ: 382 euro/persoană.
De la Aeroportul Dulles, cea mai bună modalitate de a ajunge în oraş este Metrobus 5A, care conectează aeroportul cu L'Enfant Plaza. Autobuzele pleacă la fiecare 40 minute (o oră, în week-end), iar o călătorie durează 50-60 minute şi costă 7 dolari.
Propun rămânerea la Washington până pe 24 aprilie, perioadă în care te poţi caza la hotelul AKA White House, 4 stele, unde te poţi răsfăţa într-un penthouse cu două dormitoare pentru 2.099 euro/4 nopţi.
În Washington sunt numeroase lucruri şi locuri de văzut - Casa Albă,
Memorialul Lincoln, Memorialul Roosvelt, Memorialul Jefferson, Memorialul Holocaustului, al Veteranilor Războiului din Vietnam, dar şi cimitirul Arlington, unde este înmormântat Kennedy, sau clădirea Watergate,
sediile Băncii Mondiale, Trezoreriei, Lafayette Square, National Mall, Capitoliul şi multe alte clădiri administrative din Washington.
Baltimore
De la Washington la Baltimore se ajunge foarte uşor, atât cu autobuzul, cât şi cu trenul, distanţa dintre cele două oraşe nefiind foarte mare. Spre exemplu, cu autobuzul:
24 aprilie, Megabus, Washington (Union Station) 10.35 - 11.55 Baltimore (White Marsh Mall), 15 dolari/persoană
Odată ajuns la Baltimore, te poţi caza la hotelul Baltimore Harbor, 3 stele, 441 euro cazarea pentru două nopţi.
Baltimore este un oraş predominant afro-american, unde se regăsesc mai multe muzee în care poţi face cunoştinţă cu istoria. Inner Harbor este cel mai "turistic" loc din acest oraş - aici se află navele istorice din Baltimore, inclusiv USS Constellation, Maryland Science Center, dar şi enormul Acvariu Naţional. În Baltimore mai merită văzute Fortul McHenry, Fells Point (odată un oraş separat, care s-a dezvoltat din comerţul maritim, dar unde timpul par că a rămas în loc din punct de vedere arhitectonic), Westminster Hall, Grădina Zoologică, dar şi numeroase alte muzee şi monumente.
Philadelphia
Pentru a ajunge de la Baltimore la Philadelphia o variantă foarte bună este autobuzul. Spre exemplu:
26 aprilie, Megabus, Baltimore (White Marsh Mall) 9.55 - 12.00 Philadelphia (30th St Station), 19 dolari/persoană
În Philadelphia te poţi caza la hotelul Wyndham Philadelphia Historic District, 4 stele, 285 euro cazarea pentru două nopţi.
În Philadelphia sunt multe lucruri de văzut: Institutul Franklin, Acvariul, Grădina Zoologică, Academia de Ştiinţe Naturale, Centrul Naţional Constituţional, muzee, galerii de artă, dar şi foarte multe parcuri. De altfel, zgârie-norii şi parcurile par a fi o emblemă a oricărui oraş american. O experienţă interesantă în Philadelphia este vizitarea Penitenciarului Eastern State. De asemenea, o plimbare pe promenada râului Delaware este un mod excelent de a vedea oraşul.
New York
Pentru a ajunge din Philadelphia la New York, tot autobuzul Megabus ar fi cea mai bună variantă, de exemplu:
28 aprilie, Philadelphia (30th St Station) 10.55 - 13.05 New York (7rh Ave and 27th St), 7 dolari/persoană
În New York te poţi caza la hotelul Marrakech, 3 stele, situat aproape de Central Park, 715 euro cazarea pentru 5 nopţi.
Va fi foarte greu de ales ce să faci în numai 5 zile la New York. Sigur, nu ar trebui să lipsească o plimbare prin Central Park,
prin Times Square,
Rockfeller Center, o croazieră la Statuia Libertăţii,
vizitarea Memorialului 9/11 World Trade Center, Empire State Building (de unde panorama este senzaţională), podul Brooklyn. Apoi, sunt câteva străzi celebre în New York: Wall Street, 5th Avenue
sau Broadway.
Pentru revenirea în ţară, o variantă bună ar fi următoarea:
3 mai: New York (Newark Liberty) 18.30 - 7.50 (4 mai) (Jet Airways) Bruxelles 10.20 - 14.00 (Tarom) Bucureşti
Preţ: 404 euro.
Pentru a ajunge la aeroportul Newark Liberty poţi lua trenul (18 dolari, circulă la fiecare 15-30 minute, iar până în Manhattan faci cam 30 minute) sau autobuzul, unde există numeroase variante şi companii, de la autobuzul 62 (1,50 dolari/călătoria) şi până la Eexpress Bus Newark Airport (16 dolari/călătoria).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu