duminică, 19 aprilie 2015

Cracovia

Cracovia este un oraş pitoresc, mulţi spunând că este mai frumos decât capitala Poloniei, Varşovia. A fost un motiv suficient pentru a include Cracovia pe lista cu idei de vacanţă pentru luna aprilie.
Cracovia este un oraş foarte frumos, în primul rând pentru centrul său vechi, care alături de Kazimierz (cartierul evreiesc, cu o sinagogă frumoasă) şi Castelul Wawel
au fost incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO. O modalitate excelentă de a vedea oraşul este o croazieră pe Vistula.
De asemenea, mai sunt alte numeroase obiective turistice - Catedrala St. Mary,
Muzeul Schindler, dar şi numeroase parcuri sau tot felul de alte muzee. În centrul vechi, inima oraşului, se mai află mai multe biserici, pieţe, Turnul Oraşului,
porţi ale vechiului sistem de fortificaţii, alături de cafenele, terase şi tot felul de magazine.
Cum se ajunge la Cracovia?
Pentru că nu există curse aeriene directe şi maşina poate fi o soluţie de luat în calcul. Totuşi, pentru cei care preferă avionul, o variantă bună poate fi următoarea:
22 aprilie: Bucureşti 6.05 - 7.40 Frankfurt 8.35 - 10.05 Cracovia
27 aprilie: Cracovia 16.45 - 18.10 Munchen 21.45 - 00.40 Bucureşti
Companie: Lufthansa. Preţ: 247 euro/persoană.
De la aeroport, cel mai comod mod de a ajunge în oraş este autobuzul - 292 sau 208, circulă la intervale foarte dese, o călătorie durează aproximativ 40 minute, iar costul unui bilet este de 4 zloţi polonezi (aproximativ 1 euro).
Variante de cazare
Elektor, 3 stele, în centrul vechi, preţ 692 euro/cameră/5 nopţi, cu mic dejun
Old Time, 3 stele, în centrul vechi, preţ 514 euro
Rubinstein, 4 stele, în centrul vechi, preţ 600 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu