sâmbătă, 11 aprilie 2015

Croazieră de la Roma, hai-hui prin estul Mediteranei

Am găsit pentru luna aprilie o croazieră interesantă, cu plecare din Roma şi un traseu interesant în estul Mediteranei, aşa că am inclus-o pe lista cu idei de vacanţă pentru luna aprilie. Printre locurile pe care le parcurge această croazieră se numără Canakkale - Istanbul - Atena - Santorini - Napoli. Croaziera are ca dată de plecare ziua de 22 aprilie, durează 12 zile şi este operată de compania Celebrity Cruises, cu nava Celebrity Constellation.
De o eleganţă remarcabilă, nava Celebrity Constallation aree 11 punţi deschise publicului, 4 restaurante, 3 piscine, alei cu marmură către cafenele şi magazine, casino şi are o capacitate de 2.118 pasageri.
Programul acestei croaziere arată astfel:
22 aprilie - Roma (Civitavecchia), plecarea ora 17.00
23 aprilie - pe mare
24 aprilie - pe mare
25 aprilie - Anzac Cove (Turcia), 2.00
25 aprilie - Canakkale (Turcia), sosirea ora 10.30
26 aprilie - Canakkale (Turcia), plecarea ora 17.00
27 aprilie - Istanbul, sosirea ora 6.00
28 aprilie - Istanbul, plecarea ora 18.00
29 aprilie - pe mare
30 aprilie - Atena, 6.00 - 18.00
1 mai - Santorini (Grecia), 7.00 - 17.00
2 mai - pe mare
3 mai - Napoli, 7.00 - 18.30
4 mai - Roma (Civitavecchia), debarcarea ora 5.00
Tarife
Cabină interioară - 1.109 euro/persoană
Cabină exterioară cu geam - 1.339 euro/persoană
Cabină exterioară cu balcon - 1.739 euro/persoană
Suită cu balcon - 1.959 euro euro/persoană
Traseu
Roma. Pentru a evita orice neplăcere, eu aş pleca măcar cu o zi mai devreme, mai ales că Roma este un oraş atât de frumos. O variantă bună de plecare ar fi următoarea:
21 aprilie: Bucureşti 6.25 - 7.35 Roma (Ciampino)
Companie: Wizz Air. Preţ (dus-întors) 120 euro/persoană, fără bagaj de cală. De la Aeroportul Ciampino sunt mai multe autobuze care merg în faţa Gării Termini din Roma. O călătorie costă aproximativ 4 euro. Te poţi caza la hotelul Quirinale, 4 stele, şi ai ceva vreme pentru o plimbare din care nu ar trebui să lipsească Forumul Roman, Colosseumul, Fontana di Trevi, Panteonul, Vaticanul.
Din Roma se ajunge la Civitavecchia cu trenul, cu plecare din Gara Termini, costul unei călătorii fiind de 5 euro.
Anzac Cove. Aici a avut loc în primul război mondial debarcarea trupelor aliate din Australia şi Noua Zeelandă. Este un mic golf, bine delimitat din punct de vedere geografic, situat în peninsula Gallipoli.
Canakkale. Acest oraş de pe costa Dardanalelor este cel mai apropiat de sit-ul arheologic Troia. Mai mult, ca semn al acestei apropieri, în centrul oraşului se află celebrul Cal troian, fiind cel folosit în una dintre cele mai recente ecranizări ale filmului Troia. De asemenea, tot aici se află şi o fortăreaţă, care ar merita vizitată.
Istanbul. Singurul oraş care se întinde pe două continente, Istanbulul oferă mult prea mult pentru a fi cuprins în câteva ore. Zona Moscheei Sultanhamet, a Moscheei Alabastre, dar şi zona Universitţii, Bazarul, Palatul Dolmabahce, Turnul şi Podul Galata şi câte şi mai câte...
Atena. Capitala Eladei merită şi ea mult mai mult decât o oprire atât de scurtă. Nu ar trebui să lipsească din turul tău în Atena Acropole, Piaţa Plaka, Syntagma sau Omonia ori o plimbare prin Grădina Naţională.
Santorini. O simplă plimbare prin orăşelul principal al acestei insule, Thira, poate fi încântătoare. Biserici, muzee, un sit arheologic, mâncare bună, case incredibil de albe, în contrast cu albastrul puternic al mării şi al cerului, şi privelişti spectaculoase.
Napoli. Portul este aproape de oraş, astfel că poţi să-l descoperi pe cont propriu. Printre obiectivele care merită atenţia în mod deosebit se numără Castelul Nuovo, Domul, Teatrul San Carlo şi superba piaţă din faţa sa (Piazza del Plebisciti), dar mai ales promenada de unde poţi vedea Vezuviul. De asemenea, poţi încerca să ajungi în parcul Virgiliano, de unde se vede superb Nisida. Se fac excursii la Pompei, dar şi pe insula Capri.
Roma. După debarcare, te întorci la Roma şi te poţi caza la acelaşi hotel Quirinale. Merită să mai faci măcar o plimbare prin "Cetatea Eternă", mai ales că în ziua următoare plecarea este spre seară, astfel:
5 mai: Roma (Fiumicino) 18.50 - 22.05 Bucureşti
Companie: Blue Air. Pentru a ajunge la aeroportul Fiumincino, din Gara Termini trebuie să iei trenul, costul unui bilet fiind de 14 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu