vineri, 3 aprilie 2015

Derby-ul oraşului Madrid, în Champions League

În materialul cu idei de vacanţă pentru luna aprilie, unul dintre evenimentele sportive care se pot tranforma în prilej pentru o minivacanţă este faza sferturilor de finală din Champions League, competiţia fotbalistică numărul unu în Europa la nivel de club. Aşadar, vă invit la derby-ul oraşului Madrid, Atletico - Real, programat pe 14 aprilie, pe Estadio Vicente Calderon, de la ora locală 20.45.
Madrid este un oraş fabulos. În funcţie de timpul alocat vizitării, nu ar trebui ratate Puerta del Sol, Plaza Mayor, Palacio Real, Plaza de Oriente, Plaza de Cibeles (cu celebra sa fântână), Muzeul Prado, Gara Atocha (cu o superbă grădină botanică tropicală), Puerta de Europa, parcul El Retiro şi multe altele... Inclusiv stadionul... oaspeţilor de la meciul de faţă, "Santiago Bernabeu". Sau o plimbare pe Gran Via...
Pentru a câştiga timp şi a vedea cât mai multe lucruri din capitala Spaniei, o variantă bună este autobuzul turistic un bilet costând 21 euro, pentru o zi, sau 25 euro, pentru două zile.
La stadion
Stadionul "Vicente Calderon" se află pe malul râului Manzanares, la sud-vest de zona centrală a capitalei spaniole. Accesul la stadion este foarte uşor, fiind deservit atât de metrou (linia 5 - cele mai apropiate staţii fiind Piramides sau Marques de Vadillo), cât şi de la autobuz, fiind nu mai puţin de 12 linii de autobuz care ajung la stadion. Biletele pentru acest meci se găsesc pe site-ului oficial al clubului Atletico (aici), preţurile variind între 70 şi 250 euro.
Cum se ajunge la Madrid?
Avionul rămâne cea mai eficientă soluţie, o variantă bună fiind următoarea:
12 aprilie: Bucureşti 8.15 - 11.15 Madrid
15 aprilie: Madrid 12.15 - 16.50 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 273 euro/persoană.
De la aeroport, o variantă bună pentru a ajunge în oraş este autobuzul. Un bilet costă 5 euro, se poate achiziţiona direct de la şofer, o călătorie până în Plaza Cibeles durează 35-40 minute, iar autobuzele circulă la intervale de 12 minute.
Variante de cazare
Hotel Rex, 3 stele, aflat pe Gran Via, preţ 265 euro/camera/3 nopţi
Vincci Capitol, 4 stele, tot pe Gran Via, preţ 324 euro
Emperador, 4 stele, pe Gran Via, preţ 347 euro
Hotel Puerta del Toledo, 3 stele, aproape de stadion, preţ 252 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu