sâmbătă, 11 aprilie 2015

Double city-break: Koln şi Stuttgart

Una dintre cele mai accesibile şi comode variante de double city-break este Koln - Stuttgart, o variantă pe care am propus-o în materialul cu idei de vacanţă pentru luna aprilie.
Koln
Oraş superb, aşezat pe malurile Rinului, este dominat de impunătoarea catedrală. Este inclusă pe lista patrimoniului mondial UNESCO, iar accesul la turn costă 3 euro.
Mai sunt şi alte biserici frumoase în oraş, de diverse confesiuni, dar şi un castel care a aparţinut familiei Hohenzolern. În Koln merită să-ţi faci timp şi pentru a vedea măcar câteva dintre parcuri, Grungurtel fiind considerat cel mai frumos, să vizitezi muzee, dar şi să faci o croazieră pe Rin, un mod excelent de a vedea oraşul.
Stuttgart
O adevărată capitală a industriei automobilistice, Stuttgart se remarcă şi prin multe lucruri. Castelul Vechi, Schlossplatz, Konigstrasse, Schillerplatz, Gara Centrală, Turnul de televiziune, muzeele Mercedes şi Porsche, Grădina Botanică şi Grădina Zoologică sau lacul Max Eyth. De asemenea, dacă timpul îţi permite, la 15 km nord de Stuttgart se află Palatul Ludwigsburg, supranumit "Versailles-ul Svabiei" şi care este cel mai mare palat în stil baroc din Germania.
Variantă de călătorie
27 aprilie: Bucureşti 7.30 - 9.15 Koln
Companie: Blue Air. Preţ: 39,90 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la aeroportul din Koln se ajunge foarte uşor în centrul oraşului, cu S-Bahn. O călătorie durează 15 minute şi costă 2,70 euro.
Pentru transferul de la Koln la Stuttgart, cea mai convenabilă variantă este cea a trenului. Spre exemplu:
30 aprilie: Koln 11.55 - 14.08 Stuttgart
Preţ: 71 euro/persoană.
Din centrul oraşului Stuttgart la aeroport sunt 13 km. Sunt trenuri foarte dese, o călătorie având durata maximă de 30 minute.
4 mai: Stuttgart 14.10 - 17.25 Bucureşti
Companie: Blue Air. Preţ: 54,90 euro/persoană, fără bagaj de cală.
Variante de cazare
Koln
Hotel Wyndham, 4 stele, preţ 180 euro/camera/3 nopţi
Mercure Hotel Koln City Friesenstrasse, 4 stele, preţ 204 euro
Hotel Konigshof, 3 stele, preţ 297 euro
Stuttgart
Hotel Steigenberger Graf Zeppelin, 5 stele, preţ 595 euro/camera/4 nopţi
InterCity Hotel, 3 stele, preţ 479 euro
Hotel Zur Weinsteige, 4 stele, preţ 740 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu