joi, 16 aprilie 2015

Istanbul va găzdui primul turneu de tenis ATP

Primul turneu din ATP World Tour din Turcia va avea loc în perioada 27 aprilie - 3 mai la Istanbul. Fie că eşti pasionat de tenis, fie că vrei să vezi sau să revezi frumoasa metropolă de pe malurile Bosforului, acest turneu este un prilej potrivit pentru o mică vacanţă, motiv pentru care am şi inclus acest eveniment sportiv pe lista cu idei de vacanţă pentru luna aprilie.
Capitală a Imperiului Roman de Răsărit şi a Imperiului Otoman, Istanbul nu a fost niciodată capitala Turciei. Dar, este cu certitudine cel mai turistic oraş din Turcia. Chiar dacă ai mai fost aici, de fiecare dată vei descoperi ceva nou, dincolo de clasicele turistice - Moscheea Albastră, Hagia Sofia, Bazarul, Podul şi Turnul Galata, Palatul Dolmabahce ori Universitatea sau centrul modern. Cel mai bun mod de a vedea o bună parte a oraşului este o croazieră pe Bosfor.
La arenă
Acest turneu de tenis are loc la noul şi modernul complex Koza World of Sports, care găzduieşte ceea ce gazdele acestui turneu prezintă a fi cea mai mare academie de tenis din lume. Terenul principal are acoperiş retractabil şi o capacitate de 7.500 locuri. Alte două terenuri din apropiere au împreună o capacitate de 9.500 locuri. De asemenea, acest centru mai dispune de un club SPA, un centru de fitness, piscină şi restaurant. Arena se află la marginea metropolei Istanbul, pe drumul spre Edirne, dar există mijloace de transport în comun care ajung până aici. Biletele s-au pus deja în vânzare într-o secţiune specială a site-ului oficial al acestui turneu - aici.
Cum se ajunge la Istanbul?
Chiar dacă este aproape pentru un drum cu maşina, pentru cei care preferă avionul, o variantă bună ar putea fi următoarea:
26 aprilie: Bucureşti 10.05 - 11.30 Istanbul
4 mai: Istanbul 7.45 - 9.05 Bucureşti
Companie: Turkish Airlines. Preţ: 149 euro/persoană.
De la aeroportul Ataturk, aflat la 23 km vest de centrul oraşului, cel mai sigur şi convenabil mijloc de transport pentru a ajunge în Istanbul este metroul. Biletul costă 2 lire turceşti (aproximativ 0,7 euro), iar reţeaua de metrou este destul de extinsă.
Variante de cazare
Istanbul Dora Hotel, 4 stele, preţ 621 euro/camera/8 nopţi
Cartoon Hotel, 4 stele, preţ 687 euro
Kalyon Hotel, 4 stele, preţ 1.072 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu