sâmbătă, 11 aprilie 2015

La Festivalul Florilor din Madeira

În Madeira au loc anual două evenimente care sunt recunoscute la scară mondială la categoria "cea mai". Este vorba de focurile de artificii din noaptea de Revelion şi Festivalul Florilor, care are loc în luna aprilie, anul acesta fiind între 16 şi 22 aprilie. Un festival al culorilor şi al simţurilor într-o insulă de vis au fost motive suficiente pentru a include acest eveniment pe lista cu idei de vacanţă pentru luna aprilie.
Capitala Madeirei este oraşul Funchal, acolo unde are loc de altfel acest festival.  Este un loc spectaculos, pe care merită să-l descoperi la pas. Totuşi, aici sunt câteva repere interesante. Este vorba de catedrală, dar mai ales despre Grădina Botanică şi Grădina Do Palheiro.
Nu trebuie ratată nici o ascensiune cu telefericul, pentru vederi panoramice ireal de frumoase.
La festival
În Madeira, primăvara este celebrată ca o regină, fiind încoronată de Festivalul Florilor. În sărbătorirea primăverii şi a exuberanţei florilor care înfloresc în acest sezon (iar aici mai intens datorită climatului subtropical), Funchal este scena unui spectacol cu adevărat somptuos, cel al Festivalului Florilor. Festivităţile încep când mii de copilaşi costumaţi se adună în Praça do Município, unde iau parte la construirea unei picturi murale din flori – Zidul Speranţei. Acesta simbolizează speranţa pentru o lume mai bună şi pacifistă. Bijuteria festivalului este însă defilarea zecilor de care alegorice decorate cu mii de flori care emană în aer parfumuri delicate, dar efemere – este timpul pentru Parada Florilor. În acelaşi timp pentru a marca momentul, artiştii locali îşi dedică timpul construirii covoarelor florale memorabile, expuse strategic pe străzi în diferite puncte, în timp ce sunt organizate concursuri pentru a găsi magazinele cu cele mai spectaculoase vitrine decorate. Atmosfera de poveste va fi întreţinută de concerte de muzică clasică, de muzică tradiţională şi de spectacole de varietăţi.
Programul complet şi alte detalii pe site-ul evenimentului - festadaflor.visitmadeira.pt.
Cum se ajunge la Funchal?
15 aprilie: Bucureşti 5.00 - 7.35 Lisabona 16.00 - 17.45 Madeira
23 aprilie: Madeira 23.40 - 01.15 (24 aprilie) Lisabona 22.15 - 4.15 (25 aprilie) Bucureşti
Companie: TAP. Preţ: 430 euro/persoană.
Bonus, ai şansa de a petrece câteva ore în Lisabona la dus şi aproape o zi întreagă la întoarcere, când este chiar recomandat să te cazezi la un hotel de lângă aeroport şi să vezi sau revezi o parte din frumoasa capitală lusitană.
De la aeroportul din Funchal, cea mai bună modalitate de a ajunge în oraş este autobuzul. Sunt între 10 şi 14 curse zilnic, iar o călătorie durează aproximativ 30 minute şi costă 5 euro, biletele putând fi achiziţionate de la şofer.
Variante de cazare
Quinta do Lorde Resort Marina, 5 stele, preţ 538 euro/camera/8 nopţi
Quinta da Serra, 5 stele, preţ 684 euro
Aqua Natura Madeira, 4 stele, preţ 766 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu