duminică, 19 aprilie 2015

La Lisabona, pentru "clasicul" fotbalului lusitan

Fiecare ţară care se respectă din punct de vedere fotbalistic are un "clasic", o întâlnire între primele două cele mai mari echipe ale istoriei fotbalistice din ţara respectivă. În Portugalia, acest "clasic" se dispută între Benfica Lisabona şi FC Porto. Un nou "episod" al acestui "clasic" are loc pe 26 aprilie, de la ora 17.00, pe "Estadio Da Luz" din Lisabona. Şi cum îmi place Lisabona la nebunie, mi s-a părut un prilej numai bun pentru câteva zile în capitala lusitană, aşa că am inclus acest eveniment sportiv pe lista cu idei de vacanţă pentru luna aprilie.
Am avut bucuria de a vedea Lisabona şi mi-aş dori enorm să mă pot reîntoarce la un moment dat. Sunt multe puncte de atracţie turistică pe care nu ar trebui să le ratezi - Castelul Sao Jorge, Catedrala, Turnul Belem,
Mănăstirea Jeronimos,
Monumentul Descoperitorilor,
pieţe, bulevarde, parcuri (cel mai frumos fiind Eduardo al VII-lea), Monumentul lui Isus (situat peste estuarul râului Tejo), superbele poduri şi cartierul Vasco da Gama, unde se află Oceanario, o gondolă,
un mall şi generoase spaţii verzi. De asemenea, merită o plimbare prin cartierul vechi, unde poţi vedea clădiri încărcate de istorie, terase mici cu muzică live, parcuri cu vederi panoramice senzaţionale.
Dincolo de toate, atmosfera din Lisabona este una foarte plăcută - cald mai tot timpul, soare generos, se simte briza Atlanticului şi foarte multe locuri de văzut.
La stadion
Partida Benfica Lisabona - FC Porto are loc la Lisabona, pe "Estadio Da Luz", duminică, 26 aprilie, de la ora locală 17.00. La stadion se ajunge uşor, fiind deservit de reţeaua de metrou a Lisabonei. Pe linia albastră, care trece prin centru, cea mai apropiată staţie de stadion este Colegio Militar/Luz. Se poate ajunge şi cu autobuzul.
Biletele pentru acest meci nu sunt disponibile în acest moment pe site-ul oficial al clubului gazdă, în secţiunea special rezervată biletelor.
Cum se ajunge la Lisabona?
Cu avionul, iar o variantă bună ar putea fi următoarea:
23 aprilie: Bucureşti 6.05 - 7.05 Munchen 11.10 - 13.20 Lisabona
28 aprilie: Lisabona 14.10 - 18.10 Munchen 21.45 - 00.40 Bucureşti
Companie: Lufthansa. Preţ: 507 euro/persoană.
De la aeroport există mai multe variante pentru a ajunge în centru, existând avantajul că aeroportul este destul de aproape de oraş - Aerobus (circulă la fiecare 20 minute, 3,50 euro/biletul), metroul (un bilet - 1,90 euro), alte autobuze (22, 44, 83, 704, 745, fiecare mergând în anumite zone, dar aproape toate trecând prin centru; 1,75 euro/biletul), dar şi taxiul este o variantă bună, costul unei curse până în centru fiind de 10 euro.
Variante de cazare
SANA Lisboa Hotel, 4 stele, preţ 829 euro/camera/5 nopţi
HF Fenix Music, 3 stele, preţ 509 euro
Holiday Inn Express, 3 stele, pre 727 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu