luni, 13 aprilie 2015

La Marrakech, pentru un turneu de tenis

Între 27 aprilie şi 2 mai, la Marrakech, în Maroc, are loc un turneu de tenis feminin, care poartă numele Prinţesei Lalla Meryem, sora Regelui Marocului, Mohammed al VI-lea. Este un excelent prilej pentru a vedea acest frumos oraş din Maroc, astfel că am inclus această competiţie sportivă pe lista cu idei de vacanţă pentru luna aprilie.
Marrakech se află la sud de Casablanca, aproape în mijlocul ţării, la poalele Munţilor Atlas, şi este considerat cel mai frumos oraş imperial din Maroc. Souk-urile sale vibrante sunt una dintre principalele atracţii turistice, într-un oraş în care mai merită văzute: Grădinile Menara, 
Mormântul Sultanilor Saadieni, Palatul Bahia 
şi Moscheea Koutoubia, construită în secolul al XII-lea, în timpul dinastiei Almohade, este considerată o adevărată capodoperă a arhitecturii hispano-maure şi un simbol al oraşului Marrakech. 
Apoi, Piaţa Djema El Fna, considerată inima oraşului Marrakech, 
este un adevărat circ cu spectacole mereu diferite - îmblânzitori de şerpi, dresori, cântăreţi, actori, acrobaţi şi, nu în ultimul rând, cele mai delicioase feluri de mâncare preparate chiar în faţa ta în restaurante ambulante. În spatele pieţei Djema El Fna, se găseşte bazarul din Marrakech, un loc plin de culoare şi farmec local.
La arenă
Acest turneu feminin de tenis este găzduit de arenele Royal Tennis Club, situate între parcul El Harti şi stadionul El Harti, ambele aflate destul de aproape de gara centrală din Marrakech.
Cum se ajunge la Marrakech?
26 aprilie: Bucureşti 11.30 - 12.55 (Wizz Air) Milano (Malpensa) 6.00 (27 aprilie) - 8.25 (Easy Jet) Marrakech
4 mai: Marrakech 9.05 - 13.15 (Easy Jet) Milano (Malpensa - Bergamo) 8.15 (5 mai) - 11.30 (Wizz Air) Bucureşti
Preţ: 168 euro/persoană, fără bagaj de cală.
Bonus, ai ocazia unei jumătăţi de zi la Milano, iar la întoarcere ar fi de recomandat deplasarea direct la Bergamo, pentru că şi acest oraş este foarte frumos şi pentru a fi mai aproape de aeroport în dimineaţa zilei următoare.
La Makkarech, pentru a ajunge de la aeroport în oraş, cea mai bună modalitate este autobuzul, fie expresul aeroportului, fie autobuzul nr. 19, preţul unei călătorii fiind de 30 dirhami marocani (2,8 euro). Autobuzele sunt foarte dese şi pentru că distanţa până în centru este de numai 5 km.
Variante de cazare
Hotel & Ryad Art Place, 5 stele, preţ 834 euro/camera/7 nopţi
Chems Hotel, 4 stele, preţ 447 euro
Opra Plaza, 4 stele, preţ 640 euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu