duminică, 12 aprilie 2015

La Minsk, mai puţin pentru gimnastică şi mai mult pentru turism

Unul dintre evenimentele sportive pe care le-am inclus în lista cu idei de vacanţă pentru luna aprilie este Campionatul European de Gimnastică Ritmică, găzduit de Minsk, capitala Belarusului, şi care are loc în perioada 29 aprilie - 3 mai. Acum, ca să fiu sincer, am inclus acest eveniment mai puţin pentru sportul în sine, gimnastica ritmică, şi mai degrabă pentru că am considerat un prilej bun pentru a vedea un oraş, destul de apropiat, dar în care puţini români ajung pentru turism - Minsk.
Minsk păstrează încă un aer sovietic, în ciuda încercărilor de a "occidentaliza", măcar din punct de vedere arhitectonic faţa oraşului. Sunt câteva muzee interesante - Muzeul Naţional de Artă, Muzeul Naţional al Istoriei şi Culturii, Palatul Artelor, dar şi câteva biserici frumoase. Ca elemente de culoare locală, mai poţi vedea sediul fostului KGB, dar şi fost reşedinţă a lui Lee Harvey Oswald, asasinul lui Kennedy, care a locuit o vreme la Minsk. De asemenea, pe lista unui tur în capitala bielorusă se mai pot afla Palatul Republicii, Grădina Botanică, insula Lacrimilor.
La gimnastică
Competiţia are loc într-o sală a sporturilor, de pe strada Surganova, destul de aproape de stadionul din Minsk. În primele două zile sunt programate calificările, finalele având loc în perioada 1-3 mai. La sală se ajunge uşor, fiind deservită de metrou.
Cum se ajunge la Minsk?
Nu există curse aeriene directe între Bucureşti şi Minsk, astfel că i variantă bună ar putea fi următoarea:
28 aprilie: Buucureşti 21.50 - 23.15 Istanbul 12.35 (29 aprilie) - 15.00 Minsk
4 mai: Minsk 16.00 - 18.40 Istanbul 22.55 - 00.15 (5 mai) Bucureşti
Companie: Turkish Airlines. Preţ: 301 euro/persoană.
Pentru a ajunge de la aeroport în oraş, o variantă bună este autobuzul 300 (plecările sunt la interval de 30-50 minute, iar un bilet costă 35.000 ruble, adică aproximativ 2,3 euro)
Variante de cazare
President, 5 stele, preţ 725 euro/camera/5 nopţi
Crowne Plaza, 5 stele, preţ 789 euro
Boutique Hotel Buta, 5 stele, preţ 609 euro
Fus orar, viză, monedă
Moneda statului este rubla bielorusă, conversia sa fiind de 100.000 ruble pentru 6,6 euro.
Fus orar. Minsk este pe acelaşi fus orar cu Bucureştiul.
Viza. Este nevoie de viză, care se obţine de la Amabasada Republicii Belarus la Bucureşti sau prin intermediul unei agenţii de turism. Detaşlii - aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu