miercuri, 8 aprilie 2015

La Munchen, pentru un meci din Champions League

Pe 21 aprilie, în returul sferturilor de finală ale Champions League la fotbal, una dintre cele mai interesante partide este cea dintre Bayern Munchen şi FC Porto. Oricând, câteva zile la Munchen, în capitala Bavariei, se pot transforma în câteva zile de vacanţă foarte frumoase, astfel că am inclus această variantă pe lista cu idei de vacanţă pentru luna aprilie.
Munchen este un oraş care merită vizitat şi în alte perioade ale anului decât în octombrie, atunci când totul îmbracă aici haine de sărbătoare şi curg valuri de bere. Piaţa sa centrală, Marienplatz, cu sediul Primăriei, care aminteşte de clădirea foarte asemănătoare din Bruxelles, dar şi cu o frumoasă catedrală, precum şi multe alte obiective aşteaptă să fie descoperite. În apropierea gării se află Platoul Bavaria, unde are loc anual Oktoberfest. Iubitorii automobilelor pot vedea Muzeul BMW.
În Munchen sunt numeroase alte muzee, parcuri, palate, un Arc de Triumf, iar o plimbare prin centrul vechi se poate transforma în ceea ce mulţi socotesc ca fiind cea mai apreciată atracţie turistică a oraşului, mai ales dacă vremea este bună, cerul senin şi - din loc în loc, printre clădiri - poţi vedea Alpii.
La stadion
Partida Bayern Munchen - FC Porto are loc pe 21 aprilie, de la ora locală 20.45, pe Allianz Arena din Munchen. Din centrul oraşului, cea mai bună modalitate de a ajunge la stadion este metroul, linia 6, staţia cea mai apropiată de stadion fiind Frottmaning. O călătorie din centru durează 15 minute. Bilete pentru acest meci se găsesc pe mai multe site-uri, preţurile începând de la 150 euro.
Cum se ajunge la Munchen?
Avionul este cea mai bună soluţie, astfel că o variantă bună ar fi următoarea:
18 aprilie: Bucureşti 7.30 - 9.35 Munchen
22 aprilie: Munchen 19.50 - 22.50 Bucureşti
Companie: Tarom. Preţ: 212 euro.
De la aeroportul din Munchen pentru a ajunge în oraş, cea mai bună variantă este cu trenul S-Bahn, liniile S1 sau S8. O călătorie durează 40 minute şi costă 9,20 euro.
Variante de cazare
Hotel Isartor, 3 stele, preţ 576 euro/camera/4 nopţi
Hotel Daniell, 3 stele, preţ 419 euro
NH Deutscher Kaiser, 4 stele, preţ 666 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu