luni, 6 aprilie 2015

O croazieră din Japonia în Canada, via Alaska

Aprilie este vremea repoziţionărilor pentru multe vase de croazieră, astfel că se pot găsi variante interesante. Una dintre cele pe care am propus-o în materialul cu idei de vacanţă pentru luna aprilie are un traseu spectaculos, de la Toyko la Vancouver, via Alaska. Chiar dacă are un cost destul de ridicat, de la 4.645 dolari, totuşi este vorba de 18 nopţi şi un itinerariu de excepţie. Croaziera are ca dată de plecare 23 aprilie şi este operată de compania Crystal Cruises, cu nava Crystal Symphony.
Nava Crystal Symphony are o siluetă zveltă, elegantă şi sclipitoare. Cu o capacitate de 940 de locuri şi 12 punţi pentru pasageri, nava oferă un confort deosebit şi te vei simţi în orice moment bine, indiferent de locul în care se va afla nava.
Programul acestei croaziere arată astfel:
23 aprilie - Tokyo (Yokohama)
24 aprilie - Tokyo (Yokohama), plecarea ora 18.00
25 aprilie - pe mare
26 aprilie - Aomori, Japonia, 8.00 - 18.00
27 aprilie - Otaru, Japonia, 8.00 - 17.00
28 aprilie - Korsakov, Rusia, 9.00 - 15.00
29 aprilie - pe mare
30 aprilie - Petropavlovsk, Kamchatka, Rusia, 14.00 - 21.00
1 mai - pe mare
2 mai - pe mare
3 mai - Dutch Harbor, Alaska, 8.00 - 17.00
4 mai - pe mare
5 mai - Kodiak, Alaska, 8.00 - 17.00
6 mai - Seward, Alaska, 8.00 - 21.00
7 mai - pe mare
8 mai - pe mare
9 mai - Ketchikan, Alaska, 10.00 - 19.00
10 mai - pe mare
11 mai - Vancouver, debarcarea ora 8.00
Tarife
Cabină exterioară cu geam - 4.645 dolari/persoană
Cabină exterioară cu balcon - 5.730 dolari/persoană
Suită cu balcon - 9.265 dolari/persoană
Traseul
Tokyo. Având în vedere distanţa, dar şi faptul că în Tokyo chiar aici ce vedea, eu aş pleca spre această croazieră cu câteva zile bune înaintea îmbarcării o variantă bună a zborului cu avionul fiind următoarea:
19 aprilie: Bucureşti 14.45 - 17.10 Moscova 19.00 - 10.35 (20 aprilie) Tokyo Narita
Companie: Aeroflot. Preţ: 419 euro/persoană.
Pentru a ajunge de la aeroportul Narita în oraş poţi alege între autobuz (2 ore, 3.100 yeni), tren rapid Skyliner (45 minute, 2.400 yeni, adică 17,5 euro), tren Keisei (80 minute, 1.200 yeni).
La Tokyo o variantă bună de cazare ar putea fi hotelul Grand Pacific Le Daiba, 4 stele, 580 euro/camera/3 nopţi.
Capitala niponă este un oraş uluitor, un amestec extraordinar de vechi, de tradiţionalism (clădiri din lemn, femei în kimonouri) şi nou, modern sau chiar ultramodern (zgârie-nori impresionanţi, tineri îmbrăcaţi fistichiu cu gadgeturi de ultimă generaţie). Sunt multe lucruri de văzut în Tokyo - de la Palatul Imperial, la turnul Tokyo, cu vederi panoramice de senzaţie, sau o plimbare prin districtul Ginza ori o vizită la unul dintre numeroasele temple. Printre obiectivele cele mai interesante din Tokyo ar fi de amintit: Sanctuarul Meiji, parcul Yoyogi, Templul Senso-ji, parcul Ueno, zgârie-norii Nishi-Shinjuku, turnul Tokyo, piaţa de peşte Tsukiji sau una dintre minunile arhitectonice - podul Curcubeu. De asemenea, ar trebui să profiţi de primăvară şi să faci o plimbare printr-unul dintre multe parcuri cu cireşi înfloriţi.
Aomori. Aici vei descoperi un oraş foarte frumos, care are de toate de oferit. Are şi ruine vechi de acum 7.500 de ani, are izvoare termale, dar şi un acvariu, unde poţi vedea spectacole cu delfini, dar şi un tunel subacvatic. Sau pur şi simplu doar o plimbare prin zona centrală, cu foarte multă verdeaţă, sau pe promenada de la ţărmul oceanului.
Otaru. Este cunoscut pentru canalele sale, dar şi pentru primele clădiri în stil occidental din Japonia. De asemenea, aici se află un puternic centru meşteşugăresc al obiectelor din sticlă.
Korsakov. Situat pe insula Sahalin, acest oraş este mai degrabă punctul de plecare spre multe atracţii naturale: lacul Tunaycha, insula Moneron, peşteri spectaculoase în munţii Vaida.
Petropavlovsk. Peisajul care înconjoară acest oraş este absolut spectaculos. Se află în peninsula Kamchatka, parte a şirului de vulcani care înconjoară Pacificul, motiv pentru care aici se găsesc 68 de vulcani activi. Vizitatorii se pot scufunda în izvoare termale, pot alege o călătorie cu elicopterul peste vulcani, pentru a vedea şi valea gheizerelor şi Parcul Natural Nalichevski.
Dutch Harbor. "Portul olandez" se află pe micuţa insulă Amaknak, legată printr-un pod de oraşul Unalaska. Aici se află o frumoasă biserică, relicve din al doilea război mondial, iar în larg ai şansa de a vedea balene, lei de mare şi alte vietăţi care te vor încânta cu spectacolele lor gratuite.
Kodiak. Insula din largul coastei Alaskăi este denumită "insula de smarald", fiind de un verde magnific, în special din cauza ploilor abundente. Există mai multe muzee aici, dar şi un parc cu eoliene.
Seward. Eeste unul dintre cele mai frumoase oraşe din Alaska, aici aflându-se fiordurile Kenai, un golf superb, acvariul Sealife, dar şi oraşul propriu-zis are un farmec aparte, o plimbare fiind o adevărată încântare.
Ketchikan. Este capitala mondială a somonului, dar şi "first city Alaska". Pe ţărm sunt numeroase restaurante pe picioroange deasupra apei, dar tot în acest oraş se află şi un muzeu cu o colecţie impresionant de totemuri.
Vancouver. După debarcare te poţi vaza la hotelul The Empire Landmark (3 stele, 219 euro/camera/2 nopţi) şi să vezi în câteva zile acest frumos oraş canadian. Vancouver este al treilea cel mai mare oraş din Canada şi este situat în mijlocul unui peisaj superb, cu ape şi munţi. Sunt numeroase parcuri, un Chinatown vibrant, multe muzee, galerii de artă, dar şi un centru de afaceri cu aspect american, astfel că nu te vei putea plictisi oricâte zile ai aloca acestui oraş.
O variantă bună pentru revenirea în ţară ar fi următoarea:
13 mai: Vancouver 18.20 - 13.35 (Condor) (14 mai) Frankfurt 20.40 - 23.55 (Lufthansa) Bucureşti
Preţ: 495 euro/persoană.
Pentru a ajunge din Vancouver la aeroport, una dintre cele mai bune modalităţi este Sky Train Canada, linia 5, costul unui bilet fiind de 4 dolari, iar o călătorie durează 25 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu