marți, 28 aprilie 2015

O croazieră în Mediterana de Vest

În materialul cu idei de vacanţă pentru luna mai, printre croazierele propuse se număra şi o "clasică" - Mediterana de Vest, de la Genova la Napoli, Messina, Valletta, Palma de Mallorca, Barcelona, Marsilia şi înapoi la Genova. Croaziera este realizată de compania MSC Cruises, cu nava MSC Fantasia si propun ca dată de plecare 31 mai.
Nava MSC Fantasia este considerată un nou etalon al excelenţei, în acest adevărat oraş plutitor oferindu-se peste 27.000 mp de spaţii publice. Un centru SPA, 6 restaurante, 5 piscine, 12 jacuzzi-uri, cafenele, magazine, simulator de Formula 1, cinema 4D, pardoseala este împodobită cu cristala Swarowski - sunt numai câteva dintre elementele care vor transforma o croazieră la bordul acestui vis într-o vacanţă de neuitat.
Programul croazierei:
31 mai - Genova, îmbarcarea ora 17.00
1 iunie - Napoli, 13.00 - 19.00
2 iunie - Messina, 8.00 - 18.00
3 iunie - Valletta, Malta, 7.00 - 13.00
4 iunie - Palma de Mallorca, sosirea ora 21.00
5 iunie - Palma de Mallorca, plecarea ora 5.00
5 iunie - Barcelona, 14.00 - 23.00
6 iunie - Marsilia, 12.00 - 19.00
7 iunie - Genova, debarcarea ora 8.00
Tarife
Cabină interioară - 979 euro/persoană
Cabină exterioară - 1.239 euro/persoană
Cabină cu balcon - 1.869 euro/persoană
Traseul.
Genova. Pentru plecarea cu o zi înaintea îmbarcării din Bucureşti, ai două variante: zbor cu escală direct la Genova (30 mai: Bucureşti 6.05 - 7.25 Istanbul 10.30 - 12.20 Genova; companie - Turkish Airlines, preţ - 230 euro/persoană) sau zbor la Milano (30 mai: Bucureşti 6.10 - 7.30 Milano Bergamo; companie - Wizz Air, preţ - 29 euro, fără bagaj de cală şi fără transfer spre centrul oraşului), iar de aici cu trenul sau autobuzul la Genova. Aici, te poţi caza la hotelul NH Collection Genova Marina (139,50 euro/camera, pentru o noapte de cazare) şi te poţi bucura de o plimbare prin Genova, unde merită să vezi Acvariul, Biserica San Giovanni Pre, Palazzo San Giorgi sau La Lanterna (Farul).
Napoli. Portul este aproape de oraş, astfel că poţi să-l descoperi pe cont propriu. Printre obiectivele care merită atenţia în mod deosebit se numără Castelul Nuovo, Domul, Teatrul San Carlo şi superba piaţă din faţa sa (Piazza del Plebisciti), dar mai ales promenada de unde poţi vedea Vezuviul. De asemenea, poţi încerca să ajungi în parcul Virgiliano, de unde se vede superb Nisida. Se fac excursii la Pompei, dar şi pe insula Capri.
Messina. Acest oraş medieval, cu o catedrală frumoasă, merită câteva ore de hoinăreală. În afara plimbării prin oraş, pe străduţe cochete, merită realizată o vizită la Torre Faro - fost pilon de energgie electrică peste strâmtoarea Messina, are o platformă de osbervaţie la 200 metri cu privelişti incredibile asupra strâmtorii, dar şi spre Muntele Etna sau spre oraş. Partea proastă este că până la această platformă sunt 1.250 de trepte şi nu există lift!
Valletta. Capitala malteză este o adevărată desfătare, pentru că aici există numeroase clădiri istorice, mai ales în stil baroc, sunt numeroase biserici, palate, muzee, dar şi parcuri şi terase unde te poţi odihni şi poţi lua pulsul vieţii din Malta.
Palma de Mallorca. Din păcate, se stă destul de puţin în Palma de Mallorca, dar o plimbare pe promenadă şi al catedrală tot se pot face, indiferent de oră.
Barcelona. Nici în Barcelona nu se stă prea mult... Cât pentru o plimbare pe Rambla, prin Barri Gotic sau pe faleza de pe Rambla del Mar.
Marsilia. Aici portul este aproape de oraş şi ai ocazia să descoperi singuri, la pas, frumuseţea locurilor. Există un trenuleţ care oferă tururi pentru sume cuprinse între 4 şi 8 ore, în funcţie de traseu. Punctul de maximă atracţie al oraşului este Basilica Notre Dame de la Garde, aflată pe cel mai înalt promontoriu care mărgineşte Marsilia, iar de aici panorama asupra oraşului şi a ţărmului merită efortul de a urca la această biserică. De asemenea, poţi face o mică croazieră pentru a vizita insula d'If, unde se află castelul cu acelaşi nume, devenit celebru prin romanul "Contele de Monte Cristo".
Genova. Odată revenit în frumosul oraş italian te poţi caza la acelaşi hotel şi hoinări în voie, fie doar pentru a admira locurile, fie pentru a vedea obiectivele pe care nu ai reuşit să le vezi înainte de îmbarcare. Pentru întoarcere există tot două variante principale: direct de la Genova, dar cu escală (8 iunie: Genova 13.20 - 17.10 Istanbul 19.30 - 20.50 Bucureşti; companie - Turkish Airlines; preţ - 145 euro/persoană) sau cu trenul ori autobuzul la Milano (8 iunie: Milano Linate 16.05 - 19.20 Bucureşti; companie - Blue Air; preţ - 44 euro, fără bagaj de cală).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu