marți, 14 aprilie 2015

O excursie de o zi din Amsterdam - Alkmaar

Alkmaar se află la 40 km nord-vest de Amsterdam şi este un oraş renumit în întreaga lume pentru brânzeturile sale. Aşa că,  în cadrul unui sejur la Amsterdam, o excursie de o zi la Alkmaar ar putea fi o modalitate foarte plăcută de a-ţi încărca bagajul cu amintiri.
Din Amsterdam se ajunge foarte uşor la Alkmaar, fiind 4 trenuri pe oră, o călătorie având durata de 35-40 minute. Un bilet costă 7,40 euro.
Centrul oraşului Alkmaar este dominat de oraşul vechi, unde se află majoritatea obiectivelor turistice, precum şi cele mai multe dintre casele vechi, care conferă un aer aparte acestei localităţi batave. De asemenea, există şi aici nelipsitele canale, pe cele mai multe dintre ele putându-se circula. În Alkmaar se află mai multe muzee, inclusiv unui al berii, dar şi unul al brânzei, acest oraş fiind renumit pentru brânzeturile sale. De altfel, aici se organizează şi un târg al brânzeturilor, cea pentru turişti, cu vânzători în costume tradiţionale având loc în fiecare vineri dimineaţă, între orele 10 şi 12.30, dar nunai primăvara şi vara.
Nu lipsesc nici piaţa de peşte şi morile de vânt.
Mai ales dacă vremea este bună, nu ai nici o scuză să ratezi o plimbare cu barca pe canalele din Alkmaar.
Abia apoi, te poţi întoarce liniştit la Amsterdam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu