joi, 23 aprilie 2015

O excursie de o zi din Amsterdam - Arnhem

Continuând seria prezentării variantelor de excursii de o zi pornind din Amsterdam, în rândurile de faţă m-am oprit asupra orăşelului Arnhem.
Se ajunge foarte uşor din Amsterdam. Cu trenul, care circulă la intervale scurte, o călătorie durează o oră şi 5 minute şi costă 16.20 euro.
În Arnhem sunt o serie de lucruri de văzut şi de făcut... Openluchtmuseum - un uriaş muzeu în aer liber, care prezintă locuinţe, dar şi obiceiuri tradiţionale din Olanda. Intrarea costă 8 euro.
Muzeul Airborne Hartenstein - dedicat celebrei bătălii de la Arnhem din al doilea război mondial, din septembrie 1944. Muzeul este găzduit de o clădire impresionantă, care a fost în perioada respectivă sediul comandamentului trupelor britanice. Intrarea costă 8 euro. În apropiere există şi un cimitir al celor ucişi în această bătălie.
Biserica St. Eusebius - este cea mai veche din oraş, iar pentru o mică taxă se poate lua liftul până aproape de ultimul nivel, pentru o panoramă a oraşului.
În Arnhem mai există o grădină zoologică,
dar şi un parc naţional Hoge Veluwe, în nordul oraşului.
Iar după o zi superbă în acest frumos oraş de pe malurile râului Nederrijn, te poţi întoarce în mult mai vibrantul Amsterdam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu