duminică, 19 aprilie 2015

O excursie de o zi din Amsterdam - Haga

Este una dintre cele mai apreciate excursii de o zi care se pot face din Amsterdam - Haga, aici fiind sediul Guvernului, Parlamentului, precum şi reşedinţa curentă a regelui.
Pe plan internaţional, Haga este cunoscută pentru că aici se află Curtea Internaţională de Justiţie.
În Haga se găsesc extinse zone de spaţii verzi, 11 km de coastă şi plajă,
dar şi străzi comerciale extrem de atractive. Spre deosebire de Amsterdam sau alte localităţi din Olanda, aici vei găsi mai puţin arhitectură tipică, predominând stilul clasic şi baroc. Aşa că o plimbare prin acest frumos oraş, poate fi oricând o modalitate excelentă de petrecere a unei zile de vacanţă. În plus, ai ocazia de a mai vedea Madurodam (oraşul în miniatură - 14,50 euro intrarea),
Omniversum Cinema 360 grade, dar şi câteva clădiri moderne - Primăria, Biblioteca Centrală şi chiar câţiva zgârie-nori în apropierea gării. De asemenea, există mai multe muzee, palate şi pieţe unele mai frumoase ca altele şi chiar dacă nu are atât de multe canale ca-n alte oraşe batave, totuşi, o croazieră pe canalele din Haga poate fi un alt prilej excelent de a vedea oraşul şi dintr-o altă perspectivă.
Din Amsterdam se ajunge foarte uşor la Haga, existând trenuri foarte dese. Din Amsterdam sunt trenurile care trec pe la Schiphol, până la Haga o călătorie având durata de aproximativ 45 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu