sâmbătă, 11 aprilie 2015

O excursie de o zi din Amsterdam - Utrecht

Utrecht şi Keukenhof (despre care voi vorbi în episodul viitor al acestui serial) sunt singurele excursii de o zi pe care le-am experimentat personal în sejurul nostru la Amsterdam, din 2013. Despre experienţa la Utrecht, mult mai în detaliu - aici.
Se ajunge foarte uşor. Din Gara Centrală din Amsterdam, trenurile fiind foarte dese. O călătorie costă 8 euro şi durează cam 25 minute, având avantajul de a vedea un mic colţişor frumos al Olandei şi de a trece şi pe lângă impresionantul "Amsterdam ArenA", stadionul celor de la Ajax.
Centrul istoric al Utrechtului este străbătut de canale,
iar clădirile în stil specific batav contribuie la o atmosferă care va face din excursie o amintire de nepreţuit. Punctul de maximă atracţie este catedrala, cu turnul său care se vede din aproape orice colţ al oraşului.
Nouă ne-a lăsat o impresie puternică şi grădina interioară a catedralei, unde îţi ţiuiau urechile de linişte, dar o linişte plăcută, aproape firească.
În fine, dar nu în ultimul rând, merită să faci o croazieră pe canalele din Utrecht, chiar dacă este mai scumpă decât cea din Amsterdam - 9,60 euro, faţă de 9 euro. Este un mod excepţional de a vedea acest centru universitar, un oraş foarte frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu